Den her artikel er skrevet på en MacBook Pro. Godt nok ikke den spritnye af slagsen, som Apple præsenterede i går aftes, men stadig en MacBook Pro. Som online-journalist, hvor der skal redigeres billeder og skubbes rundt på en masse filer, er det bare et fantastisk redskab med en computer fra Apple.

Og nu er de jo så klar med en ny udgave, der er udviklet til at give professionelle optimale betingelser.

Så lad os bare få et par detaljer af vejen først. Ja, den har et hak i skærmen. Personligt bryder jeg mig ikke om det, og jeg krydsede også fingre for, at de ville fjerne hakket i skærmen på den nye iPhone 13. Det gjorde de ikke, og i stedet smed de hakket ind i deres MacBook Pro.

Så kan det da godt være, at det giver mere skærmplads, men jeg synes bare helt principielt, at det er en ringe løsning.

Til gengæld har Apple smidt et par nye features i MacBook Pro. MagSafe er tilbage. Ja, det er fedt med den magnetiske kobling til strømforsyningen, så du slipper for at samle din dyre laptop op fra gulvet, når nogen er snublet over kablet. De har også sløjfet den ligegyldige Touchbar. Min MacBook Pro har en Touchbar, men den bliver aldrig brugt. Kun hvis jeg kommer til at røre den ved et uheld, så den gør mere skade end gavn.

Apple har også smidt ekstra porte i det bærbare flagskib med for eksempel et jackstik, mens du desuden kan fodre den med et MicroSD-kort. Tak for det.

Så er der de mere hardcore specs. Som ventet er bæstet forsynet med Apples nye M1 Pro og M1 Max chipset, og det er virkelig noget der rykker. Du kan selv se præcise tal for performancen hos Apple, for de er ikke blege for at prale af deres præstationer.

Hvad koster den så?

Jo, du skal af med minimum 17.499 kroner for en med 14 tommer og 21.799 kroner for 16 tommer. Og hvis du går helt amok med udstyret, så står den dyreste 16 tommer MacBook Pro dig i 52.399 kroner. Her koster SSD-lageret på 8 TB så hele 19.800 kroner mere end versionen med 1 TB.

Ja, det er grove løjer.


Se andre seje sager om: ,