Denne artikel er lavet i samarbejde med Huawei, som har stillet et Watch Fit til rådighed til test

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Du kan spænde et væld af smarte funktioner på armen med et smartwatch. Men hvis du leder efter en enkel makker til at få dig i bedre form, smide et par kilo eller bare generelt forbedre din sundhed, er det nye Huawei Watch Fit en genial løsning.

Her i artiklen kigger vi nærmere på den fikse fitnesstracker, og i videoen herunder får du en kort intro til design og funktioner.

Fitness skåret ind til benet

Med et komplet smartwatch får du en overflod af funktioner til hverdagen. Det er smart, men jeg er typen der mener, at det forvirrer og forstyrrer mere end det gavner.

Til gengæld er de fleste smartwatches udstyret med snedige funktioner til fitness og generel sundhed, og det er lige præcis her Watch Fit skærer ind til benet. Det er fedt. Du får nemlig et smart ur, som er skræddersyet til træning og overvågning af din krops vitale funktioner, og det fungerer glimrende i praksis.

Uret er nemlig udstyret med GPS, accelerometer og gyroskop mens du også får en optisk pulsmåler med SpO2-måling af blodets iltmætning. Din iltmætning er faktisk et vigtigt parameter at måle, for hvis du har lave værdier, tyder det på helbredsproblemer.

Huawei Watch Fit er en rendyrket fitnesstracker

Til træningen får du måling af 11 forskellige træningsformer som løb, cykling og svømning – ja, du kan sagtens tage det med i baljen – og her identificerer det helt automatisk, at du er påbegyndt en træningssession og endda også hvilken slags træning der er tale om. Det er ret smart, og du kan hele tiden følge med i Huaweis Sundheds-app, hvor du kan se din udvikling over tid og få et øjebliksbillede lige nu.

Og som en ekstra feature, kan du få vist demonstrationsvideoer af træningsøvelser direkte på uret.

Så er der søvnen.  Det er en af de vigtigste faktorer for din sundhed. Her hjælper det smarte vækkeur dig også med at optimere søvnen. Når du sover måler uret, hvor dybt du sover. Der er fire stadier med mild døs, let søvn, den dybeste ro og drømmesøvnen.

Her indstiller du alarmen til et specifikt tidspunkt, hvorefter du sætter en smart vækning på mellem 5 minutter og en halv time. Så sørger uret for at vibrere og vække dig indenfor dette tidsinterval, når du sover lettest. Det gør det meget lettere at komme ud af sengen, og du vil ikke føle dig så søvndrukken, som hvis du var blevet vækket i en dybere søvn.

Det er virkelig en funktion der optimerer søvnen.

Huawei Watch Fit er en rendyrket fitnesstracker

En skarp fætter til armen

Det er ret imponerende, at Huawei Watch Fit kun vejer 21 gram, og det sidder virkelig godt på armen, hvor du nærmest ikke lægger mærke til det.

Altså pånær, når du rent faktisk skal bruge det. Her får du et skarpt design med en 1,64 tommer AMOLED-skærm med en opløsning på 456 x 280 pixel, der er beskyttet af kurvet glas, og den reagerer virkelig snappy på dine kommandoer. Uret føles virkelig helstøbt, og det gælder alt fra hardware til software.

Hvis du leder efter et smartwatch med hele moletjavsen, skal du gå i en blød bue udenom Watch Fit. Hvis du til gengæld er på udkig efter en fitnesstracker der kan det hele uden at tømme dine lommer, er det her et oplagt valg.

Uret gør lige præcis, hvad det skal, og det er fedt, når et produkt er så fokuseret på at udføre sine opgaver.


Se andre seje sager om: ,