Jeg har efterhånden testet et hav af mobiltelefoner, og lige nu er den nye Huawei P40 Pro min primære smartphone, fordi den har lækker hardware, det klart bedste mobilkamera på markedet og en rigtig flot skærm. Jeg synes simpelthen, det er den bedste mobil, der findes lige nu.

Og det på trods af, at den ikke er udstyret med Google Mobile Services. På grund af USA’s handelsblokade må Huawei ikke bruge Googles styresystem, så Huawei P40 Pro er derfor udstyret med Android Open Source, hvor Huaweis eget EMUI-styresystem er trukket henover, og det betyder, at du får Android-oplevelsen med hurtige og velkendte menuer. Men der er ikke Google Mobile Services, som er erstattet med Huawei Mobile Services og tilhørende AppGallery.

Ja, det bliver hurtigt lidt teknisk, men i bund og grund betyder det ikke så meget. Du kan nemlig sagtens få de apps og funktioner, du er vant til. Det får du en guide til her i artiklen, og lad os lige starte med det første skridt, du skal gøre, når du starter P40 Pro op for første gang.

Ved hjælp af appen Phone Clone overfører du nemlig lynhurtigt billeder, videoer, kontakter og apps fra din gamle mobil til den nye, og i videoen herunder ser du, hvor let det er. Jeg brugte selv appen til at få data fra min gamle Android-mobil til P40 Pro, og det fungerede bare.

Huawei AppGallery har allerede et kæmpe udvalg der bare vokser

Det nytter selvfølgelig ikke noget, at du har den bedste hardware i hænderne, hvis softwaren ikke matcher. For vanemennesker kan det være et kæmpe spring at kaste sig ud i et nyt økosystem, men belønningen kan være stor. Jeg brugte for eksempel iPhone med Apples styresystem i flere år, før jeg gav Android en chance, og det har jeg aldrig fortrudt. Nu er turen så kommet til Huaweis HMS-styresystem med tilhørende AppGallery, og indtil videre er jeg meget tilfreds.

En af grundene hertil er nok, at der i bund og grund er tale om en Android-oplevelse med Huawei styling, så det hele virker meget velkendt. Det ukendte farvand er så AppGallery og manglen på Google apps, men helt ærligt, så er det meget let at vænne sig til, hvis du bare er en smule teknisk.

Sådan får du let Huaweis nye supermobil til at køre dine apps

Når du har brugt Phone Clone til at overføre al data fra din gamle mobil, ser du med det samme, at apps som Facebook, Instagram, Messenger, e-Boks og Spotify fungerer som de plejer. Herudover er AppGallery allerede imponerende forsynet med et væld af apps. Jeg kan huske, at manglen på apps var et problem med Android i starten, men jeg synes faktisk, at Huawei har fået en bedre start med deres nye appstore. Og der kommer bare flere til.

Skulle du alligevel mangle apps, er der heldigvis løsninger. Jeg bruger en stor del af Googles tjenester, og dem har Huawei selvfølgelig ikke adgang til. Her har jeg så bare tilføjet bogmærker til siderne i browseren på startskærmen, og så åbner jeg dem som en almindelig app for at få adgang. Det er selvfølgelig ikke det samme som at bruge apps, men nu har jeg gjort det et stykke tid, og man vænner sig overraskende hurtigt til det.

Du kan også downloade en hel stribe velkendte apps fra tredjepart inde i AppGallery, hvor du finder alle de relevante apps. Jeg har ikke haft problemer med de apps, og jeg lægger slet ikke mærke til det i praksis.

Ja, det er et spring ud i noget nyt. Men i praksis er springet altså ikke så stort, og jeg er glad for, at jeg har taget det. Huawei P40 Pro er en fremragende smartphone med et sublimt kamera og en top-byggekvalitet med et kamera, der blæser alle de andre bagover. Hey, det konkluderer DXOMARK, der er en uafhængig tester af kameraer, også i deres omfattende test af kameraet, for de har givet det topkarakter.

Jeg kan i hvert fald konkludere, at jeg har en mega god mobil, som fungerer perfekt i min hverdag.


Se andre seje sager om: ,