Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det giver bare pokkers god mening at gå direkte til kilden, og hvis du er Android-mand, er kilden Google.

Deres nye Pixel 7 Pro smartphone kører nemlig det nye Android 13 styresystem, hvor du får en 100% ren Android-brugeroplevelse, og det er virkelig lækkert uden forstyrrende elementer. Så er det så også bare en fremragende mobil, hvor hardware og software går op i en højere enhed.

Den kigger jeg nærmere på her i artiklen, hvor du også får en snas af de nye Pixel Buds Pro og lillebroderen Pixel 7.

KØB GOOGLE PIXEL 7 PRO HER

Google Pixel 7 Pro

Ekstremt meget lir for skillingerne

Lad os bare få svesken på disken med det samme.

Google Pixel 7 Pro koster 6.999 kroner for versionen med 128 GB lagerplads og 7.799 kroner for 256 GB lagerplads, og det er virkelig en skarp pris, for du får sindssygt meget for skillingerne.

Jeg er ret imponeret over designet, hvor både bag- og forside er pakket ind i hårdført Gorilla Glass Victus med en kant af poleret aluminium og det unikke kameramodul på bagsiden, som består af en bjælke i toppen af mobilen. Den føles ekstremt solid, så det er nærmest en skam at pakke den ind i Googles speciallavede Pixel 7 Pro Case.

Og den store skærm på 6,7 tommer er bare lækker at bruge i praksis, for den står knivskarpt med 3.120 x 1.440 pixel og en opdateringsfrekvens på 120 Hz, der får den til at flyve gennem menuerne og får alt fra TV-serier og film til generel surfing på nettet til at køre helt gnidningsfrit. Det skyldes så også den rene Android-software, som vi kommer nærmere ind på senere i artiklen.

Her får du også hjælp fra den nye Tensor G2 chip, der godt nok ikke benchmarker på samme niveau som andre mobilprocessorer, men det mærker du virkelig ikke i praksis. Den kan sagtens levere nok hestekræfter til langt det meste.

Google Pixel 7 Pro

Her bliver en del af kræfterne brugt på det helt vanvittige kamera, der blæser sokkerne af dig.

På bagsiden finder du nemlig et 50 megapixel vidvinkelkamera, et 48 megapixel telefotokamera og et 12 megapixel ultravidvinkelkamera, som kombineret med den snedige software bare præsterer på højeste niveau. Googles Pixel-mobiler har tidligere leveret fremragende stillbilleder og video, og med den nye Pixel 7 Pro er de gået all in. Det hele er skarpt med masser af farver, og her har Google tilsat en række funktioner, som du kun finder på deres Pixel-modeller.

Her sørger mobilen selv for alle indstillingerne, så du egentlig bare skal pege og skyde, og når først billederne er i hus, kan du for eksempel bruge “Magic Eraser” til at slette uønskede elementer fra billederne. Er der for eksempel en person på billedet, som du ikke kender, kan du markere en cirkel omkring ham eller hende, hvorefter Googles algoritmer automatiske fjerner personen.

Det fungerer overraskende godt i praksis.

Du kan også bruge “Photo Unblur” til at gøre dine slørede skud skarpere, mens den indbyggede “Macro Focus” er exceptionel til at gå helt tæt på dine motiver og “Super Res Zoom” sørger for, at du kan zoome med 5 gange optisk zoom og 30 gange digital zoom.

Resultatet er gode billeder lige meget hvad. Det gælder også video, hvor du får 4K med 60 FPS og HDR.

KØB GOOGLE PIXEL 7 PRO HER

Google Pixel 7 Pro

Et komplet økosystem der spiller maks

Med Pixel 7 Pro får du altså Googles topmodel, men de har faktisk også en lillebror, der så mangler betegnelsen Pro.

Her får du en mindre skærm på 6,1 tommer og dermed et mere lommevenligt design, mens du også må nøjes med to kameraer i kameramodulet, for den mangler lige telefotolinsen på 48 megapixel. Til gengæld koster den så også kun fra 4.999 kroner, og du kan se samtlige modeller LIGE HER.

Her er det fede så, at lige meget, hvilken model du springer på nakken af, så får du stadig den samme rene Android-oplevelse, og det er her den virkelig genialitet gemmer sig.

Softwaren kommer nemlig direkte fra Google uden forstyrrende mellemled, og det betyder, at det hele er optimeret til at køre sammen med hardwaren, som jo også kommer fra Google. Der er ingen ekstra temaer eller tilpasninger, for det hele er Googles egne ting, og når der er nye opdateringer, står du forrest i køen til at modtage dem.

Uden forsinkelser eller bugs.

Google Pixel 7 Pro

Resultatet er en mobil, hvor hardware og software hele tiden opdateres, så du kan udnytte begge dele til maks, og helhedsindtrykket er altså bare helt oppe at ringe.

Og hvis du så er klar til at gå all in på Google, kan jeg klart anbefale at smide et par Google Buds Pro hovedtelefoner oveni hatten. Jeg har brugt dem sammen med Pixel 7 Pro, og det er helt vildt, hvor godt de spiller. Her er det virkelig tydeligt, at der er skruet på de helt rigtige knapper, for lyden er helt fantastisk. Det er faktisk helt vanvittigt, og det er de bedste in-ear hovedtelefoner, jeg endnu har prøvet.

Her bliver magien ved et fuldt integreret økosystem virkelig udstillet, for prisskiltet på Pixel Buds Pro på bare 1.799 kroner burde virkelig ikke retfærdiggøre så god en lyd. Men når hardware og software er fintunet til at spille sammen, så er resultatet altså bare verdensklasse.

Og det er hele hemmeligheden bag Googles lineup af smartphones og hovedtelefoner, der virkelig leverer varen. De laver selv software og hardware helt fra bunden.

Så er vi tilbage til starten. Hvis du er en Android-mand, er det her lækkerier fra øverste skuffe.

KØB GOOGLE PIXEL 7 PRO HER

Google Pixel 7 Pro