Denne artikel er lavet i samarbejde med Sennheiser

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Med 75 års ekspertise i lydprodukter, har tyske Sennheiser for længst slået sit navn fast som en garant for god lyd. Nu kulminerer al den erfaring så med den seneste teknologi og smarte funktioner med de nye Sennheiser Momentum True Wireless 2, der bygger videre på forrige models lækre kvalitet og tilfører aktiv støjreducering og længere batteritid.

Jeg har haft den kæmpe fornøjelse at rende rundt med dem solidt plantet i ørerne i en uges tid, og her kan du læse om mine erfaringer.

Sennheisers sublime Momentum True Wireless 2 er guf til dine ører

Kæmpe lyd der sætter standarden

Nu er det jo i sagens natur umuligt for mig at lade dig lytte til Sennheisers nye in-ear hovedtelefoner gennem skærmen, men jeg kan forhåbentlig lade dig føle min begejstring gennem ordene her.

De nye Sennheiser Momentum True Wireless 2 lyder fantastisk. Bassen er dyb og bombastisk uden at være belastende, og det er fedt, fordi jeg er vild med masser af bas. Derfor kan jeg skrue helt op for musikken og lade bassen flyde uden at blive bombet i hovedet. Ja, det er godt med bas, men det kan også blive for meget af det gode.

Jeg bruger derfor især hovedtelefonerne til musik for fuld skrue til træningen, men også når konen derhjemme har det store TV og jeg i stedet ser en serie på mobilen. Her bliver jeg forkælet med naturlige mellemtoner og en knivskarp dialog, og det virker bare uden besvær.

Så er det ekstra fedt, at der faktisk er en fremragende aktiv støjreducering. Jeg foretækker normalt store hørebøffer, fordi de netop er i stand til at lukke al lyd ude, men med Sennheiser Momentum True Wireless 2 er støjreduceringen mindst lige så god som på de store headset. Når jeg så lige kan mærke konen prikke til mig på sofaen, trykker jeg bare let på venstre øretelefon, og så ryger støjreduceringen på pause – jeg kan lige fortælle hende, at der er mælk i køleskabet – og så trykker jeg øretelefonen igen og fortsætter hyggen.

Det virker bare, og du kan fintune indstillingerne for dette i Sennheisers Smart Control App, hvor du også kan bruge en equalizer til at sammensætte lyden, som du vil have den. Hver sin smag, selvfølgelig. Det er jo ikke alle, der er så vilde med bas, som jeg er.

Sennheisers sublime Momentum True Wireless 2 er guf til dine ører

Snedige funktioner og stærk stil

Lyden skal selvfølgelig spille maks i et par hovedtelefoner. Det siger sig selv. Men i den samlede helhed fylder funktioner og design altså også ret meget, og her er Sennheiser Momentum True Wireless 2 med helt fremme.

Designet er holdt meget enkelt med sorte øretelefoner med det ikoniske Sennheiser-logo i metal, og det er underspillet på den fede måde. Der er ingen grund til at skrue op for liren, når det simple virker så godt. Så er der det stilede opladeretui med stof, som både fungerer til opbevaring og opladning, så du kan forlænge øretelefonernes batteritid på 7 timer helt op til 28 timer. De 7 timer er i øvrigt næsten dobbelt så meget som den tidligere model, og det er da noget af en opgradering.

Så er der de fede funktioner.

Udover den tidligere nævnte aktive støjreducering, får du 7 mm. drivere, som er udviklet og testet på Sennheisers hovedkvarter i Tyskland med sædvanlig tysk fokusering på selv den mindste detalje, og med Bluetooth 5.1, AAC og aptXTM er du sikret en pålidelig forbindelse.

Og du kan selvfølgelig let og elegant styre musik, opkald eller aktivere stemmestyring med Google Assistant eller Siri ved en let berøring på øretelefonerne. Alt sammen noget, du kan indstille præcist til at passe til dine behov i Sennheisers Smart Control App.

I praksis har jeg ikke en finger at sætte på styringen, for efter et par dages brug er det mega intuitivt. Ja, det kræver en smule tilvænning, men så har du også kontrol til fingerspidserne.

Sennheisers sublime Momentum True Wireless 2 er guf til dine ører

Hvem er de til?

Med et prisskilt på 2.399 kroner, er det klart, at vi ikke taler begynder-hovedtelefoner. Til gengæld er det ikke noget der sprænger budgettet, så hvis du bare er en smule kræsen med lydkvalitet, er Sennheiser Momentum True Wireless 2 om ikke et oplagt valg, så i hvert fald en klar udfordrer om pladsen i dine ører.

Lyden er i top, byggekvaliteten oser af Sennheiser og med et enormt batteri, aktiv støjreducering og et væld af smarte funktioner, er det lige præcis sådan en investering, du ikke kommer til at fortryde. Tværtimod bliver du afhængig og får lyst til at skrue helt op for et stykke musik, hver gang du får chancen. Det er virkelig guf til ørerne.

Sennheisers sublime Momentum True Wireless 2 er guf til dine ører

Se andre seje sager om: ,