Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Jeg har efterhånden stiftet en del bekendtskab med produkterne fra danske SACKit, der startede med seje sækkestole, men nu har et kæmpe sortiment med alt fra møbler til elektronik med trådløse opladere, højtalere og hovedtelefoner.

Og det er et godt bekendtskab, for de plejer at levere lækkert design og høj kvalitet til relativt lave priser. Det er fedt.

Nu er turen så kommet til deres spritnye in-ear hovedtelefoner kaldet ROCKit X, og her i artiklen får du mine indtryk af musik-makkeren.

SACKit ROCKit X

Føles lækkert

Der er ikke en finger at sætte på byggekvaliteten i SACKit ROCKit X. Allerede når du tager de små enheder og etuiet ud ad æsken, mærker du tydeligt, at det er kvalitet, som sagtens kan holde til alle de strabadser, du udsætter dem for. Og det er vigtigt, for sådan nogle in-ear hovedtelefoner får altså mange tæsk.

Der er ingen løse dele, og opladeretuiet, som i øvrigt kan oplades trådløst, føles virkelig solidt, mens det magnetiske låg er en ren fornøjelse at åbne og lukke på grund af den glidende bevægelse og den SNAP-lyd der kommer, når magneten får bid.

SACKit ROCKit X

Her er det også lækkert, at designet er holdt simpelt uden alt for meget bling, og det let genkendelige X fra SACKit-produkterne går igen både på de små enheder til ørerne og på opladeretuiet. Ja, det er små detaljer, men det fortæller en masse om helheden.

Opladningen foregår enten med USB-C eller trådløst, og du får 8 timer ud af øreenhederne, mens der er 20 timer i reserve fra opladeretuiet. Det er ganske respektabelt, og i praksis render du aldrig tør for strøm.

SACKit ROCKit X

Lyder lækkert

I forhold til den tidligere ROCKit-model er der nu i X-versionen kommet aktiv støjreducering. Og det fungerer helt fantastisk. Jeg er vildt imponeret over, hvor gode de er til at lukke lyd ude. Jeg må virkelig sige, at det er helt på niveau med de skrappe drenge i klassen.

Der er også kommet en ny Voice Through funktion, så du for eksempel kan føre en samtale uden af fjerne enhederne fra ørerne. Det virker fint i praksis, og sammen med støjreduceringen sørger det for, at du selv vælger, hvornår du vil være tilstede eller lukke dig inde.

Faktisk er det en stærk helhedsoplevelse at bruge ROCKit X. Når du tager dem ud af opladeretuiet går de automatisk i Pairing Mode – hvis de altså ikke registrerer en allerede forbundet enhed – og det fungerer bare. Et af de største irritationsmomenter ved Bluetooth er selve parringen og mistet forbindelse, men her spiller det bare, og det er kæmpe thumbs up.

SACKit ROCKit X

Så er der selve lyden. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg er glad for høj musik og bas. Gerne med noget musik fra 90'erne. Hey, jeg er 39 år gammel, så jeg må godt. Her kæmper hovedtelefonerne lidt med at levere sprød bas og harmoniske toner ved høj volumen. Det er kun et problem, når du kommer helt op på maks, så langt de fleste vil slet ikke registrere det, og ved almindelig til mellemhøj volumen spiller de virkelig godt.

ROCKit X klarer en bred vifte af musik med stærk overbevisning, for der er god balance og knivskarpe vokaler. Så er det egentlig lige meget, hvilken musik du er til. De klarer det hele.

SACKit ROCKit X

Hvem er de til?

Det ultimative spørgsmål, der altid kræver et svar. Med et prisskilt på 1.299 kroner ligger vi trygt og stabilt i midten af markedet for in-ear hovedtelefoner. ROCKit X rækker imidlertid ud efter de højere luftlag, for du får virkelig meget lyd for pengene.

Designet er friskt, men alligevel afdæmpet og stilrent, og selvom den sorte version er den skarpeste efter mit hoved, så kan du også få dem i hvid, rød og blå. Og så er der en eminent støjreducering og fantastisk lyd, som bare er ren verdensklasse.

Det er derfor et solidt bud på dine næste in-ear hovedtelefoner, hvis du er i markedet efter en ny wingman til din musik. Her er det så bare ekstra fedt, at de gør det lige så godt til en omgang træning i centret eller en tur i toget, hvor du bare gerne vil slappe af uden støj fra omverdenen.

Det er godt klaret af en dansk virksomhed, der startede med sækkestole.


Se andre seje sager om: