Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Når du vil have stor lyd i hytten, er der jo ingen grund til at gå ned på det gode design. Og du får begge dele med Harmon Kardons trådløse højtalere, der spiller så fuglene synger og samtidig pryder indretningen med god stil.

Her i artiklen kigger vi nærmere på to af højtalerne i Harman Kardons skarpe Citation-serie, der indeholder et væld af lækre løsninger til fed musik.

Du kan også se hele serien LIGE HER.

Harman Kardon Citation

Harman Kardon Citation 500 er til den kræsne lytter

Her er vi oppe på den store klinge, og det kan virkelig høres.

På papiret får du store overarme med to styks 25 mm. diskant-enheder og to bas-enheder på hele 131 mm. med en forstærker på 200W RMS, og i praksis giver det en sprød lyd, der sagtens kan fylde selv den største stue med fed musik.

Det mærker du især, når der kommer et stykke bas-tungt musik på menuen, for højtaleren kan sagtens klare fuld skrue, og det er virkelig imponerende, at sådan en kompakt fætter kan spille så højt uden at få sved på panden.

Men det er ikke bare saft og kraft, der kommer ud af højtaleren. Den er faktisk ret elegant i lydbilledet, hvor der er balance i det hele med detaljer i diskanten, og du føler virkelig, at du bliver omgivet af musik.

Vi har selv et eksemplar stående her på redaktionen, hvor den bare leverer varen.

Harman Kardon Citation

Så er der selve designet.

I stedet for store og tunge kasser, får du et gennemført minimalistisk design med god stil til enhver stue, og det er da værd at tage med i ligningen. Især fordi du ikke går på kompromis med lyden. Den er faktisk ret stilet at se på, og i stedet for bare at levere lyd, pifter den indretningen op.

Harman Kardon Citation 500 er en solid højtaler på 7,6 kilo af metal svøbt ind i blødt uld fra Kvadrat, og det giver virkelig en premium-følelse, fordi den bare er bikset så godt sammen. Det samme gælder touchdisplayet på toppen af højtaleren, der er lækkert at røre ved.

Når du så lige tilfører smarte funktioner som streaming med både Bluetooth og WiFi, hvor du via dit hjemmenetværk kan få den til at fungere sammen med Google Home, så har du altså en stabil makker til al din streaming af musik.

Du kan også bruge den til Surround fra TV’et og i et multirums-setup, så mulighederne er uendelige for at fylde huset med fed lyd.

SE MERE OM CITATION 500 HER

Harman Kardon Citation

Harman Kardon Citation 200 giver masser af frihed

Hvor storebror Citation 500 er beregnet til at trone på samme sted og smide kraftig lyd ud i rummet, tilbyder lillebror Citation 200 et mere kompakt design og dermed flere muligheder for fleksibilitet.

Det betyder også, at den må nøjes med en 25 mm. diskant og et styks 120 mm. bas, men det kompenserer den så rigeligt for på andre områder.

Du får nemlig en transportabel højtaler på kun 2,85 kilo, og den spiller virkelig godt i forhold til den klejne størrelse. Det skyldes, at den er baseret på samme teknologi som storebroderen, mens du også får de knivskarpe designelementer som Kvadrat-uld, stærk byggekvalitet og et læderhåndtag til at bære den rundt.

Her er det så ekstra fedt, at du oplader den trådløst i en smart holder, så den altid er tanket og klar til at levere op til 8 timers trådløs musik.

Faktisk er den ideel som wingman i et multirums-setup sammen med de øvrige højtalere i Citation-serien, for så er du stærkt dækket ind med musik.

SE MERE OM CITATION 200 HER

Se andre seje sager om: