Af Peter Frøkjær / Mandesager

Hvis du har svært ved at finde vej gennem junglen af trådløse højtalere, vil jeg da gerne lige pege dig i retning af Denons fremragende Home 350. Jeg har haft fornøjelsen af at teste den i en uges tid, og du får virkelig meget lyd for skillingerne, mens der også er smarte funktioner som multirumslyd. Og så gør det jo heller ikke noget, at den er flot at have stående.

Lad os starte med en video, der kommer hele vejen rundt om højtaleren.

Stilet fætter med store overarme

Det er ret imponerende, hvor meget lyd, der kommer ud af Denon Home 350. Det er da også den største model i deres Home-serie, og musik-musklerne er virkelig til at tage og føle på.

Jeg vil godt mærke musikken, så der må gerne være godt med bas. Det er der her. Du får nemlig hele seks højtalerenheder med to styk 6,5 tommer basenheder, to mellemtoner på 2 tommer og to domediskanter, mens hver enhed bliver fodret af sin egen D-forstærker. Det er nok til at spille op til 104 dB, og selv for fuld kraft er musikken skarp. Så kan jeg også godt lide, at lydbilledet generelt er behageligt og til den varme side.

Nu kan jeg jo godt lide bas. Derfor gør det ikke så meget for mig, at den står på hylden mod en væg og får ekstra bas, fordi den aktive basenhed bliver forstærket af væggen. Men du kan faktisk stille den, hvor du har lyst og efterfølgende rette op i lydbilledet via den medfølgende app, for her vælger du, om højtaleren står på en stander, på et bord eller et helt tredje sted, og så retter indstillingerne sig derefter.

Denon Home 350

Afspiller det meste de fleste steder

Det nytter jo ikke noget, at højtaleren er en rigtig kraftkarl, hvis den ikke får noget ordentligt foder. Her er Denon Home 350 nærmest altædende. Det betyder, at du kan fodre den med streamingtjenester som Spotify, Tidal og Deezer, mens du selvfølgelig også kan benytte AirPlay 2 og god gammeldags Bluetooth. Eller du kan tilslutte en lagerenhed med musik til USB-indgangen.

Desværre er der ingen optisk indgang, så du kan tilslutte den til TV'et og nyde godt af den gode lyd, men det går også nok, når den nu engang klarer musikken så godt.

Så er der hele multirums-delen. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg endnu ikke er solgt på hele konceptet. Ja, jeg er måske gammeldags, men jeg foretrækker simpelthen en enkelt – eller to højtalere parret i stereo. Hvis du til gengæld er hoppet med på vognen og gerne vil have den samme musik kørende i flere rum, er det muligt med Denon Home 350. Og du styrer det hele fra mobilen.

Denon Home 350

En del af indretningen

Det er klart, at ægte Hi-Fi kræver en god forstærker og separate højtalere. Men medmindre du er en fanatisk lyd-nørd kommer du virkelig langt med Denon Home 350. Den spiller virkelig godt og kan sagtens tilfredsstille selv kræsne behov, for hvis du lukker øjnene og lytter efter, forventer du ikke, at det er en kompakthøjtaler, der leverer tonerne.

Så er der selvfølgelig hele det designmæssige aspekt. Store højtalere dominerer landskabet og drager opmærksomhed til sig. Den her højtaler er med sit minimalistiske design en skarp tilføjelse til enhver stue, for den holder det simpelt med en overflade af lækkert stof og touch-betjening på toppen, mens den kun fylder 38,0 x 22,5 x 18,0 centimeter og vejer 6,3 kilo. Det er ikke særligt meget i forhold til den store lyd.

Så er spørgsmålet bare, om du skal have den i hvid eller sort, men her kan damen vel give sit besyv med.


Se andre seje sager om: , ,