Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Fenrisulven var jo lille og uskadelig til at begynde med, men så voksede den op og blev et ordentligt bæst.

Det samme kan man sige om den nye kompakthøjtaler FENRIS A5 fra danske Argon Audio, der forhandles af HiFi Klubben, for den ser ikke ud af meget, men når du tænder for lyden, så er der overraskende meget knald på. Endda til en yderst overkommelig pris.

Her i artiklen kigger vi nærmere på den klejne kasse med store overarme, og vi starter lige med en video, der giver det forkromede overblik.

SE MERE HOS HIFI KLUBBEN

Et væld af smarte muligheder

Det er mange år siden, at en højtaler bare var en dum kasse. I dag er de læsset med moderne teknologi, og det gælder ikke mindst den nye Argon Audio FENRIS A5.

Det betyder faktisk, at kompakthøjtaleren er en solid wingman til al din lyd.

Den er for eksempel lige til at smide direkte i TV'et med HDMI, og så kan du styre lydstyrken med din TV-fjernbetjening uden yderligere udstyr, og højtalerne slukker og tænder selvfølgelig helt af sig selv, når TV'et gør det. Det er altså et ganske habilt alternativ til en soundbar, for du får væsentlig bedre lyd i optimal digital kvalitet, end du gør med TV'ets indbyggede højtalere.

Du kan også bruge den indbyggede RIAA-forstærker til at tilslutte en pladespiller, mens der selvfølgelig også er optisk og analog RCA til andre lydkilder – og endda Bluetooth, så du kan høre musik fra mobilen for fuld udblæsning.

Det gør altså Argon Audio FENRIS A5 til en alsidig, lille fætter. Ja, du kan da også sætte to af dem på skrivebordet og få fremragende lyd til din gaming.

Det betyder altså, at du får en rigtig altmulig-højtaler, der dækker langt de flestes lydbehov. Og så er det bare nemt at gå til.

SE MERE HOS HIFI KLUBBEN

Argon Audio Fenris

Råstærk HiFi-lyd til al slags musik

Udover de mange smarte funktioner, er det selvfølgelig også vigtigt, at lyden spiller. Og du skal ikke lade dig narre af det kompakte design på kun 28 x 22 x 17 centimeter.

Argon Audio FENRIS A5 er udstyret med en 5,25″ bas/mellemtone-enhed og en egenudviklet digital forstærker med fire separate kanaler, som er designet til at drive bas- og diskantenhederne uafhængigt af hinanden. Resultatet er masser af muskler til at skrue helt op for volumen, mens der også er en enorm klarhed og dynamik.

Så er det klart, at du kan kaste en formue efter store kasser med endnu bedre lyd, men så skal du også have væsentligt flere af dine surt tjente skillinger opad lommen.

Her får du kæmpe valuta for skillingerne, og så er der jo den ekstra bonus, at det kompakte design er langt lettere at sælge ind til konen, når du begynder at tale om et par højtalere i stuen. Argon Audio FENRIS A5 er jo en fryd for øjet.

Og når du så lige smider de smarte og alsidige funktioner oveni hatten, så er det faktisk en seriøs kandidat til at levere lyden i de fleste hjem.

SE MERE HOS HIFI KLUBBEN

Argon Audio Fenris

Gode højtalere finder du i HiFi Klubben

Nu har vi jo fokuseret på FENRIS A5 i denne artikel, men den er faktisk akkompagneret af to brødre i FENRIS-serien. Alle tre er forsynet med samme teknologi – forskellen er størrelsen.

FENRIS A4 er den mindste i sortimentet, og der er tale om en kompakthøjtaler som sin storebror, men her må du nøjes med en 4″ bas/mellemtone-enhed – og et lavere prisskilt, selvfølgelig. Så er der også A55, der er en gulvhøjtaler med masser af saft og kraft, hvis du skal helt op på den store klinge.

Det er fedt, at Argon Audio kan levere kæmpe lyd til en relativt lav pris, og det er virkelig topkvalitet, som der forhandles eksklusivt af  HiFi Klubben. Ja, de kender til god lyd, og du kan tjekke hele sortimentet af deres højtalere LIGE HER. Så er det bare ekstra fedt, at du får 3 års garanti hos HiFi Klubben i stedet for de sædvanlige 2 år. Hey, de står inde for kvaliteten.

Men ved du hvad, du burde gøre dig selv en tjeneste og smutte fordi din lokale afdeling af HiFi Klubben, for her kan du få en lytter til alt deres udstyr.

Og bare rolig, du behøver hverken være lyd-aficionado eller rockstjerne, for det hele er meget uhøjtideligt. God lyd er jo helt op til én selv, og selvom de har mega dyrt udstyr i HiFi Klubben, så har de også masser af fedt grej, der passer til enhver smag og pengepung.

Der er ingen fine fornemmelser – bare god lyd.

SE MERE HOS HIFI KLUBBEN

Argon Audio Fenris


Se andre seje sager om: ,