Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Nå, så du leder efter en ny smartphone. Og det skal være Android. Du vil heller ikke betale for meget, men du vil alligevel have fuld fart på specs og design. Så er den nye Huawei P30 Pro et ualmindeligt godt bud på din nye bedste ven. Jeg bruger den selv som min primære mobil, og det er jeg virkelig glad for. Hvorfor? Det er der tre gode grunde til:

Kameraet

Der findes simpelthen ikke en smartphone på markedet, der tager bedre billeder i miljøer med dårlig belysning. Her er Huawei P30 Pro kongen takket være de fire Leica-kameraer på bagsiden med en speciel Nat Mode, der på en eller anden måde er i stand til at lukke overordentligt meget lys ind og forvandle nat til dag. Det betyder i praksis, at du snildt kan skyde løs, når du er i byen med vennerne eller bare befinder dig i dårligt oplyste områder, for resultatet er knivskarpt. Så er der også zoom-funktionen. Du får nemlig hele 5x optisk zoom sammen med 10x digital zoom, der faktisk fungerer så godt, at du nærmest føler dig som en spion. Ja okay, 50x zoom er måske ikke noget, du så ofte bruger i hverdagen, med den 5x optiske zoom er ganske fremragende.

Batteriet

Selvom jeg bruger min mobil ekstremt meget i hverdagen med alt fra Instagram til Facebook, videoer og selvfølgelig kameraet, så oplever jeg oftere end sjældent, at der stadig er 40% strøm tilbage, når jeg hopper i seng om aftenene. Hvis du ikke bruger din mobil specielt meget i løbet af dagen, så holder den faktisk to dage uden en tur i opladeren. Det skyldes det enorme batteri på 4.200 mAh og softwarens konstante overvågning af strømforbrug med nedlukning af strømkrævende apps. Jeg oplever faktisk i hverdagen, at jeg slet ikke tænker over batteriet. Jeg popper den bare i opladeren, når jeg har lyst, og så sørger SuperCharge for at banke det deropad med lynfart. Det er egentlig lidt mærkeligt ikke at tjekke batteristatus hele tiden, men også virkelig dejligt.

Byggekvaliteten

Nu skal jeg ikke gøre mig til dommer over hele Apple versus Android tingen. Men i min verden virker det lidt mærkeligt, at jeg på æbleplantagen skal slipper over 10.000 kroner for samme kvalitet, som jeg får for betydeligt mindre i Android-land. Og ja, jeg har selv haft en iPhone XS. Det er en fremragende mobil. Det samme er Huawei P30 Pro, der sagtens matcher Apples smartphone på byggekvalitet. Så er spørgsmålet egentlig bare, om du er til iOS eller Android, men helt ærligt – det er mere en smagssag end et spørgsmål om kvalitet. Begge der gode på hver deres måder. Når jeg holder den her Huawei P30 Pro i hånden, så føles den virkelig velbygget, og jeg er tosset med designet med den afrundede skærm og bagsiden med skiftende farver. Det er hamrende god værdi for pengene.


Se andre seje sager om: ,