Denne artikel er lavet i samarbejde med Huawei, der har stillet en MateBook X til rådighed til test.

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Et enkelt kilo. Ja, det er ikke mere end en liter letmælk. Så lidt vejer den nye Huawei MateBook X, men på trods af den klejne vægt, får du stadig overlækkert design og masser af regnekraft til at køre det installerede Windows 10 Pro let og elegant.

Jeg har haft mulighed for at prøve den nye MateBook X, selvom den først kommer til salg i dag, og det er virkelig en lækker laptop med et skarpt design.

Her vil jeg give dig mine første indtryk af Huawei MateBook X, og vi starter lige med en video til at give det forkromede overblik over den bærbare computer.

En solid makker til tasken

Hvis du konstant rykker din laptop med på farten, gælder det jo om at slæbe på så lidt som muligt. Den nye Huawei MateBook X er med sin vægt på et enkelt kilo og en tykkelse på 13,6 millimeter så kompakt, at jeg nærmest ikke kan mærke forskel på, om den er i tasken eller ej. Jeg har været nødt til lige at dobbelttjekke på vej ud ad døren, fordi jeg var i tvivl, om jeg havde glemt den, men den lille fætter ligger pænt i tasken.

Det betyder i praksis, at jeg ikke har noget imod at transportere den frem og tilbage fra kontoret til hjemmet hver dag.

Huawei MateBook X

Så er der selve designet. Det er imponerende, at de kan gøre den så tynd, mens den samtidig føles ekstremt solid. Det skyldes opbygningen af en Magnesium Aluminiumslegering, der er let og stærk på samme tid, og med den lettere matte overflade får du et godt greb, når du bærer den i hænderne. Den grønne farve hedder i øvrigt Forest Green, og den er fed, fordi den skiller sig ud fra mængden. Faktisk skifter den farve i forskelligt lys, og ofte ser den ud til at være blå. Det er ret spacey.

Det føles virkelig som et gennemtænkt produkt fra øverste hylde, hvor der er fokuseret på at gøre tingene så simple som muligt uden at tilføre unødvendige detaljer. Der er altså skåret ind til benet, og jeg er vild med minimalismen.

Det ses for eksempel tydeligt på skærmen, hvor de 13 tommer er udnyttet med et skærm-til-krop-forhold på hele 90%, fordi kanterne simpelthen er holdt på et minimum ved blandt andet at flytte kameraet ned i keyboardet, hvor du kan åbne det efter behov. Mindre er mere, og i det her tilfælde får du altså optimal udnyttelse af den lækre skærm på 3.000 x 2.000 pixel, som endda er udstyret med touchfunktion.

Huawei MateBook X føles virkelig helstøbt, og selv tastaturet er høj klasse. Det er et ret vigtigt parameter for mig, der skriver lange romaner hver evig eneste dag.

Huawei MateBook X

En kompakt kraftkarl

Nu tilhører jeg generationen, der husker de gamle Netbooks. De kompakte laptops fyldte næsten ikke noget, men man blev alligevel forsikret om, at de sagtens kunne trække alt, hvad man behøvede. Det kunne de bare langt fra.

Det kan den nye Huawei MateBook X til gengæld, for selvom den er kompakt, har den stadig store overarme.

Du får Windows 10 Pro, som fungerer præcis, som du kender det. Jeg har ikke haft problemer med ydelsen. Tværtimod, så løfter den bare alle opgaver, og du kan snildt bruge den som din primære PC til alle dine opgaver. Under motorhjelmen finder du nemlig 10. generation af Intels Core i5 processor, 16 GB RAM og en SSD på 512 GB, som er ganske flotte specs, når man tænker på det klejne format.

Det er som at smække en potent V8-motor i en minibil. En virkelig lækker minibil.

Huawei MateBook X


Se andre seje sager om: ,