Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Så er den her, den nye Nintendo Switch OLED Model. I forhold til forgængeren er den største opdatering det smukke OLED-display på 7 tommer, men Nintendo har også finpudset konsollen på en række punkter, så du får en helstøbt maskine både til ungerne og dig selv.

Vi har selvfølgelig haft Nintendos darling forbi redaktionen til en tryktest, og her i artiklen får du vores vurdering af spillemaskinen, der både fungerer som håndholdt konsol eller til at fodre fladskærmen. I øvrigt, er det nye Metroid Dread, der er udkommet i forbindelse med lanceringen, et af de fedeste spil vi har prøvet i lang tid. Det oser bare af nostalgi.

Vi starter lige med en video, der opsummerer de nye features.

KØB NINTENDO SWITCH OLED MODEL HER

Små ændringer gør den store forskel

Den nye Switch OLED Model bygger videre på den klassiske Nintendo-DNA, som var der da jeg tilbage i slutningen af 1980'erne forbandt min nyligt åbnede julegave til fjernsynet hjemme hos mor og far. Den legendariske Nintendo NES.

DNA'en er intakt, og det var den også i den første Nintendo Switch. OLED-modellen er så bare endnu bedre, for jeg må indrømme, at den nye OLED-skærm står knivskarpt. Den leverer levende billeder og præcise farver, og så er der den høje kontrast, som virkelig kommer til sin ret i spil som Metroid Dread, hvor du kan se de skumle væsner luske rundt i skyggerne.

Så er det bare et ekstra plus, at selvom skærmen er 0,8 tommer større end i den tidligere model, så er dimensionerne på selve konsollen ikke vokset, fordi skærmkanterne er skrumpet. Og så kan det da godt være, at 0,8 tommer ikke lyder af mega meget, men der er forskel på specs på papiret og i virkeligheden. Når du får skærmen mellem hænderne, føles forskellen enorm, og det er virkelig med til at gøre spillene endnu federe.

Selve byggekvaliteten er desuden helt i top, og du føler virkelig, at du får en robust satan i hænderne.

Her føles den nye Switch OLED Model også ekstremt gennemtænkt. Nintendo har nemlig lyttet til nogle af kritikpunkterne fra originalen og for eksempel forbedret højtalerne, mens kickstanden på bagsiden er endnu bredere og mere stabil. Den er også lækker at betjene, og snap-lyden sidder lige i skabet.

Så er der hukommelsen. Nu får du 64 GB lagerplads i stedet for 32 GB. Ja, du vil højest sandsynligt hurtigt fodre den med et MicroSD-kort, men en fordobling er alligevel svær at klage over.

KØB NINTENDO SWITCH OLED MODEL HER

Nintendo Switch OLED

Tre konsoller på én gang

Fleksibiliteten har altid været den helt store force i Nintendo Switch, og den får du selvfølgelig også her.

Her er det en skam, at Nintendo har fastholdt 1080p-opløsningen i TV Mode i stedet for at gå all in med 4K, men de har til gengæld forsynet docken med en LAN-port, så du får mere stabilitet ved online-spil, og det er faktisk en stor forbedring. Her kan jeg sagtens leve med billeder i fuld HD, for så er vi tilbage ved Nintendo-DNA'en.

Lad bare de andre kæmpe på specs, Nintendo kan noget andet, og Switch OLED Model leverer til gengæld på alle de andre parametre. Det er ren spilleglæde for store og små, og jeg synes stadig, at spil som Metroid Dread står hamrende godt både på konsollens skærm og på fladskærmen.

Enkelheden er en af de helt store kvaliteter, for alle kan være med. Min 6-årige søn var selvfølgelig ivrig efter at prøve den, så jeg slap ham løs med Minecraft og lod ham egentlig bare selv finde ud af det hele. Selvom han har spillet en del Minecraft på sin tablet, har han aldrig haft en Nintendo Switch i hænderne, men det tog bogstaveligt talt kun 5 minutter, før han havde fuldstændigt styr på den og spurtede rundt og byggede i den virtuelle verden.

Og han kunne endda selv skifte mellem Tabletop Mode og Håndholdt Mode.

Nu er problemet bare, at jeg nok bliver nødt til at hive muldvarpeskindet opad lommen for at give ham en Nintendo Switch OLED Model. Men det er jo heldigvis snart Jul.

Og jeg synes faktisk, det er en fantastisk investering, for der er så mange muligheder med ægte Nintendo-kvalitet – og så kan det jo være, at farmand må låne den engang imellem.

KØB NINTENDO SWITCH OLED MODEL HER

Nintendo Switch OLED

Er du på udkig efter mere Nintendo-grej?

Der er alligevel ingen grund til at betale overpris for dine sager, så vi vil gerne lige tippe dig om det store udvalg af Nintendo hos danske Proshop.

Her finder du et hav af de fedeste produkter til konkurrencedygtige priser, hvor der typisk er store besparelser i forhold til normalprisen, så du ikke behøver vente på diverse tilbudskampagner eller lignende.

Det spiller bare.

SE PROSHOPS STORE UDVALG AF NINTENDO HER


Se andre seje sager om: ,