Det tog sin tid, men den populære PlayStation 5 er endelig tilgængelig i så store kvantiteter i de danske butikker, at du ikke længere behøver at stå på ventelister for at få fingre i den populære konsol.

Og der er jo allerede et hav af fede spiltitler at gå i gang med, mens der er flere af de helt store på vej. Heriblandt det spritnye Grand Theft Auto 6, der netop har fået en mega flot trailer, som du kan se LIGE HER.

Men bare fordi du har konsollen klar, kan der stadig kæles for hele spiloplevelsen, hvis du ønsker den bedst mulige oplevelse, og her er der særligt to sanser, som du kan forkæle med det perfekte setup.

Se og hør forskellen

Den visuelle del er måske allerede på plads med det store 4K OLED-TV, som klarer de fantastiske farver med fuld HDR-understøttelse – og måske endda serverer det hele med et skarpt billede i 120 Hz – de perfekte omstændigheder for din PS5 eller Xbox Series X. Men hvis du har investeret i et PlayStations VR2-headset, så kan du springe dette over.

Så er der den lydmæssige, og måske vigtigste, del af dit sanseindtryk. Det, der får hårene til at rejse sig i nakken, så du må kigge dig en ekstra gang over skulderen, fordi noget måske bevægede sig bag dig. Det er det buldrende soundtrack, skriget fra en faretruende fjende eller måske lyden af et knirkende gulv, der indikerer, at du ikke er helt så alene, som dine øjne ellers fortæller dig.

Den audiovisuelle side af et godt eventyr gør mindst lige så meget for oplevelsen som den visuelle, og alligevel bliver denne del ofte ignoreret af de fleste af os.

Sagt med andre ord, så vil den oplevelse, du får med et godt PlayStation 5- eller Xbox-headset gøre så stor en forskel, at det ganske enkelt vil blive svært at vende tilbage til den tynde lyd fra dit TV’s indbyggede højtalere. Og den gode lyd har sjældent fyldt mere på konsoller end nu.

Eksempelvis har PlayStation 5 udviklet deres Tempest 3D-lydteknologi, hvor rumpositioneringen af lyden er blevet prioriteret. Det betyder, at du kan høre, hvordan fjenderne bevæger sig rundt om dig, eller hvor det næste overhalingsforsøg kommer fra. Det har de så gjort muligt at opfange i deres eget trådløse gaming-headset, kaldet Pulse 3D, der er finjusteret til 3D-lyd på både PS4- og PS5-konsoller.

Det behøver ikke være fra PlayStation selv for at være det bedste

Gaming-headsets i premiumklassen er typisk lavet af materialer i høj kvalitet og er ofte mere komfortable, særligt hvis du har planer om at bruge dem over længere tid. De fleste headsets i denne klasse gør også brug af trådløs forbindelse for en gnidningsfri oplevelse. Derudover designes de med et stort fokus på, at lydbilledet er præcist og detaljeret, uden at det går ud over mikrofonens klarhed, så dine kammerater kan høre dig tydeligt på alle tidspunkter.

Dette er blot et fåtal af de overvejelser, som SteelSeries har gjort sig i forbindelse med udformningen af deres SteelSeries Arctis Nova Pro-headset, der leverer detaljeret og fyldig lyd på både konsol og PC.

Yderligere har SteelSeries fyldt på med lækre bonusfunktioner, såsom muligheden for at have headsettet koblet til to enheder på samme tid, for eksempel konsol og PC, så du slipper for hele tiden at skulle skifte mellem de to. Og er du samtidigt på udkig efter et headset, som også kan bruges, når du ikke sidder foran skærmen, kan du benytte dig af Bluetooth-funktionen og bruge headsettet med din smartphone.

Der er heller ikke nogen grund til batteri-panik, der pludseligt sætter en stopper for lyden, mens du sidder i en hektisk kamp, eller i filmens største actionbrag. Arctis Nova Pro gør nemlig brug af en lille konsol, som ikke kun lader dig styre dine lyddetaljer, men som også rummer et ekstra batteri og oplader, så du altid har et opladt batteri klar, der kan skiftes på sekunder.

Der er ikke nogen tvivl om, at de fleste sagtens kan klare sig med et billigere headset. Men for dem der ikke er villige til at gå på kompromis med kvaliteten, ønsker et langt mere detaljeret lydbillede og er på udkig efter et headset, der holder i årevis, har SteelSeries lavet et kompromisløst og særligt headset med Arctis Nova Pro.

Du kan finde Arctis Nova Pro hos Elgiganten. Besøg dem enten på deres online webshop eller din lokale Elgiganten-butik.