Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Arkadespil dukkede op som underholdningsudstyr i slutningen af 1970'erne og var meget populære i 1980'erne. Alle kunne finde disse maskiner på offentlige steder som f.eks. spillehaller og indkøbscentre. Normalt blev de drevet af en mønt, som folk satte i dem.

I begyndelsen af 1990'erne, da teknologien begyndte at udvikle sig, og folk kunne spille spil på konsoller og computere, begyndte arkadespil at forsvinde. Arkadespillene bestod af korte, enkle baner, men efterhånden som man gik igennem banerne, steg sværhedsgraden.

Spillerne lejede spillet og kunne spille på en enkelt mønt, så længe de kunne holde sig i live. Selvfølgelig steg sværhedsgraden i spillets niveauer tilsvarende. I dag er arkadespil naturligvis helt anderledes. Så lad os tage et kig på, hvorfor smartphones i dag er den bedste måde at nyde arkadespil på.

Smartphones bliver en moderne, men alligevel retro spilplatform

Smartphones er et af nutidens mest populære underholdningsmedier. Hovedårsagen er, at alle ejer en. Dette faktum gør det meget nemt at spille spil på smartphones. Udviklingen af teknologien har også givet mulighed for en udvikling indenfor underholdning. Spil i dag tilbyder et anderledes, meget mere interaktivt gameplay. Mange spil er baseret på ældre versioner af spil, såsom arkadespillene, og minder os faktisk også om dem.

Faktisk kan du finde mange forskellige typer spil på din smartphone;fra puslespil og rollespil til online spilleautomater. Intet er udeladt. Mere præcist benytter mobile spilleautomater det samme enkle gameplay som arkadespillene, hvilket kan være en af grundene til, at de i dag er blandt de mest populære valg på online casinoerne. Yderligere bliver de tilbudt med mange forskellige temaer.

Det er indlysende, at gamere ikke længere kun er dem, der spiller spil på computere og platforme som PlayStation. Tværtimod bliver professionelle (og lejlighedsvise) spil på mobile enheder mere og mere populære blandt mængden.

Den stigende popularitet af arkadespil på smartphones

Men hvad med populariteten af arkadespil i særdeleshed? Smartphones er blevet den bedste måde at spille retro og moderne arkadespil på. Det gælder naturligvis ikke kun klassiske arkadespil som Pac-Man, Donkey Kong og Street Fighter. Selv om sådanne titler stadig er ret populære på smartphones, er der også mange nye arkadespil på markedet.

I dag kaldes et spil for arkadespil, hvis det har en enkel styring, en stigende sværhedsgrad og fokuserer på gameplay. Racerspilserier som Asphalt og strategi-/action-spil som Brawl Stars er gode eksempler på dette.

Sådanne spil har ikke nødvendigvis vintage grafik, men har altid de førnævnte karakteristika som ægte arkadespil. Selv om det ikke altid er tilfældet, er arkadespil også meget lette, så du kan også spille dem på ældre iOS-, Android- og Windows-smartphones.

Fremtiden for arkadespil

Det er klart, at begrebet arkadespil er ret bredt og omfatter flere forskellige spilgenrer. Det er denne tilpasningsevne, der får os til at tro, at arkadespil har en stor fremtid foran sig. Teknologien har hjulpet arkadespillene med at forbedre gameplay og grafik, og der er blevet indarbejdet nye elementer. Smartphones popularitet som spillemaskiner er en anden faktor, der har bidraget til, at genren atter er dukket op i vores hverdag.

På nuværende tidspunkt ser det ud til, at arkadespil fortsat vil være blandt de mest populære spil, især til håndholdte enheder. Så længe spillene er enkle og sjove at spille, vil der altid være en stor efterspørgsel.