Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Vores planet har det ikke så vanvittigt godt, så vi skal alle til at tænke lidt mere bæredygtigt. Nej, det er ikke en løftet pegefinger, for jeg skal ærligt indrømme, at jeg sagtens selv kan blive grønnere.

Derfor er jeg også glad for, at jeg har haft muligheden for at teste den nye Acer Aspire Vero, der benytter hardware af genbrugsplast og smart software til at levere en grønnere laptop. Endda uden at gå på kompromis med musklerne, for den er kraftfuld nok til langt de fleste opgaver.

Her i artiklen får du mine indtryk af den bærbare computer med det grønne aftryk.

Vi starter lige med en video af Acer Aspire Vero.

Genbrugsplasten giver et fedt design

Genbrug er godt, men indtil videre har der ikke været så mange muligheder i elektronikbranchen, så selvom du har gode intentioner, løber du tør for alternativer.

Det får du så nu med Acer Aspire Vero, for den leveres i en 100% genanvendelig papkasse lavet af 85% genbrugspapir, mens selve laptoppen består af et kabinet produceret af 30% genbrugsplast med taster af 50% genbrugsplast.

Det er god stil, for så udledes der mindre Co2 i produktionen, mens der også er mindre plastikforurening.

Acer Aspire Vero

Og den gode stil fortsætter faktisk i designet.

Resultatet af genbrugsplasten er nemlig en grå overflade med små farvepigmenter, der faktisk ser ret skarpt ud. Så er det bare ekstra lækkert, at overfladen er mat og yderst behagelig at røre ved, for den føles ikke kold, men derimod varm og indbydende.

Hele computeren føles generelt velbygget og gennemtænkt med små detaljer, som omvendte “R” og “E” på keyboardet for at lede tankerne hen på REcycle, mens du udover det miljøvenlig fokus bare får en computer, der virker som den skal.

At den så signalerer dine gode intentioner om at passe på planeten, er jo bare en god ting.

Acer Aspire Vero

En stærk computer helt i sig selv

Jeg synes, det er fedt med den miljøvenlige tankegang, og som tidligere nævnt, vil jeg gerne forsøge at blive grønnere.

Det skal bare ikke være på bekostning af performance, for hvis det betyder, at jeg får en dårligere computer til flere penge, er de gode intentioner ikke meget værd.

Acer Aspire Vero er dog ingen skuffelse, for den præsterer på præcis samme niveau som enhver anden tilsvarende PC. Og de indbyggede strømbesparende tiltag i den medfølgende VeroSense-software fungerer også ganske glimrende, så den i praksis holder strømforbruget nede.

Der er jo ingen grund til at bruge mere strøm end højest nødvendigt – både for planetes skyld og din egen med de her elprisstigninger.

Acer Aspire Vero

De gode præstationer skyldes, at der slet ikke mangler muskler.

Du får nemlig Windows 11 direkte ud af kassen, og med en Intel Core i7-processor,  16 GB RAM, 512 GB SSD og et Wi-Fi 6-modul til lynhurtigt netværk, går du på ingen måde ned på specs.

Så er det da klart, at hvis du er en professionel bruger af Photoshop og diverse videoredigerings-programmer, så vil du blive skuffet. Men så skal du også have fat i langt dyrere udstyr.

Acer Aspire Vero klarer snildt hverdagsopgaver og alt, hvad du har brug for i Office-pakken.

Acer Aspire Vero

Skulle du så alligevel have brug for bedre ydelse, kan du selv opgradere hukommelsen, lagerpladsen og mere.

Det er godt tænkt og helt i tråd med den miljøbevidste tankegang.

Acer Aspire Vero

Hvem er den til?

Med et prisskilt på 4.999 kroner for versionen med Intel i5-processor og 6.499 for Intel i7-processor, synes jeg faktisk, du får rigtig meget computer for skillingerne.

Derfor er Acer Aspire Vero også en perfekt følgesvend til de fleste, der bare leder efter en laptop til at klare hverdagens opgaver uden dikkedarer. Det gør den nemlig virkelig godt.

Så er det klart, at det grønne aspekt giver en ekstra dimension, men du behøver hverken være klimaaktivist eller veganer for at springe på den her bærbare computer.

Men det gør den selvfølgelig ikke mindre attraktiv.

Acers nye bærbare computer er lavet af genbrugsplast


Se andre seje sager om: ,