Denne artikel er lavet i samarbejde med Electrolux, der har stillet en Pure A9 Luftrenser til rådighed.

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Hvis du ligesom mig døjer med kløende næse og øjne, når pollensæsonen for alvor går i gang, så er der heldigvis masser at gøre for at holde allergierne nede. I slutningen af sidste år fik vi installeret en luftrenser fra Electrolux her på kontoret, og selvom luftkvaliteten ikke blev mærkbart bedre med det samme, var der alligevel en klar effekt.

Det bemærkede jeg en dag, da luften var sådan lidt uhumsk på kontoret. Ikke noget vi lagde mærke til, når vi sad på kontoret, men når man gik ud og kom ind igen, var der en lidt sur lugt og trykket atmosfære. Jeg tænkte så, at jeg nok hellere måtte skrue op for luftrenseren, og så opdagede jeg, at den rent faktisk var slukket. Jeg ved ikke, hvor længe den havde være slukket, men jeg tændte den og efter et par timer var luften god igen. Så den gør altså noget godt for luftkvaliteten.

Og nu kan du få et særligt allergivenligt filter til luftrenseren fra Electrolux, der indfanger fine pollenartikler i luften og fjerner 99% af disse. Resultatet er et bedre indemiljø, hvor du bliver beskytte mod partikler helt ned til en størrelse på 0,3 my, og det sørger for, at din pollenallergi ikke stikker helt af.

Ikke bare et pollenfilter

Electrolux Pure A9 Luftrenseren tager to minutter at installere ved at smide luftfilteret i kassen, stikket i kontakten og trykke på tænd-knappen. Så analyserer den hurtigt luftkvaliteten og går i gang med at rense luften. Herefter henter du Pure A9 appen, og så er der fuld kontrol på mobilen, hvor du kan følge med i udviklingen af luftkvaliteten, manuelt styre blæserhastigheden eller sætte den på autopilot. Så behøver du faktisk ikke gøre noget, for det sørger den selv for.

Men du kan selvfølgelig tweake det helt efter dine egne behov.

Der findes nemlig flere forskellige filtre. Er du allergiker, vælger du det føromtalte pollenfilter kaldet “BREATHE360”. Har du husdyr, vælger du filteret, der absorberer de gasser, der forårsager dårlig lugt. Har du småbørn, der let bliver syge eller er startet i institution, lancerer Electrolux snart et ”Care Protect”filter til at fange luftbårne bakterier og virale enzymer. Og du kan skifte mellem filtrene efter behov.

Hvert filter har et unikt ‘smart tag,’ der automatisk holder styr på filterets levetid, og selvom du fjerner et filter, kan du geninstallere det næste sæson. Filterets levetid reduceres kun, når det er i brug.

Det fedeste ved luftrenseren er faktisk, at når først du har installeret den, så skal du ikke bøvle med alt muligt. Den passer sig selv, og du får renere luft. Især med pollenfilteret får du en mærkbar effekt, hvor allergierne ikke konstant bliver fodret med pollen.

Electrolux har lavet den skarpeste luftrenser til dit smarte hjem

Den medfølgende app giver kontrol og det fulde overblik.


Se andre seje sager om: ,