Den nye BMW R 18 blev afsløret for verden tilbage i april, og helt ærligt, det var kærlighed ved første hik fra den fantastiske boxermotor. Det er bare en afsindigt smuk motorcykel med en brølende motor, så vi har glædet os som små drenge til at få lov til at springe på nakken af den. Det var vi så heldige at prøve her forleden dag, og det kan varmt anbefales, for du kommer til at smile fra øre til øre af ren glæde.

Ja, så lækker er den.

Her i artiklen giver vi en rundtur i den nye BMW R 18, og lad os da lige starte med en video fra vores tur på den, før vi går videre. Den får du herunder.

Verdens mest kraftfulde tocylindrede boxermotor

Den helt nye boxermotor i BMW R 18 er med sine 1.800 kubik og 91 hestekræfter med et moment på 158 Nm den mest kraftfulde tocylindrede boxermotor nogensinde i en serieproduceret motorcykel. Det er også derfor BMW kalder den for “Big Boxer”.

Det betyder altså, at du får et potent kraftværk mellem benene med en meget karakteristisk lyd. Så kunne man godt tro, at den bare skal have maks gas på landevejen, men BMW R 18 er en rigtig cruiser.

Når du hygger dig på turene, får du derfor ekstra komfort og kontrol fra teleskopgaflen og den centrale støddæmper med justerbar dæmpning. Der er jo ingen grund til ubehag, og her bliver du virkelig forkælet på de lange ture.

BMW R 18 er rålækker med en tocylindret boxermotor

Løfter en tung arv

Den nye “Big Boxer” er baseret på de klassiske luftkølede boxermotorer fra BMW, som startede med at producere dem helt tilbage i 1926 og virkelig slog igennem med den legendariske motorcykel BMW R 5 i 1936.

Det er altså en tung arv der skal løftes, men BMW R 18 gør det i fremragende stil. Selvfølgelig med den kraftfulde motor, men også med selve designet, der er fyldt med tydelige referencer til ophavet.

Motorcyklen er designet af Bart Janssen Groesbeek, der holder det hele simpelt og samtidig gennemført. Det autentiske design inkluderer forskærme, bagskærme, sidepaneler og forlygtehus af pladestål, mens den sorte dråbeformede tank med hvide striber kommer direkte fra R 5.

BMW R 18 er rålækker med en tocylindret boxermotor

Klassisk look med moderne teknologi

Det kan da godt være, at designet oser af nostalgi, men du kommer stadig på tur med topmoderne teknologi.

Den nye BMW R 18 er således udstyret med LED-lys, nøglefri betjening, antispin og stabilitetskontrol til både at øge sikkerheden, men også levere en komfort, der alligevel ligger et stykke over forfaderen BMW R 5 fra 1936. Hey, gamle Motorcykler ser lækre ud, men de er måske ikke ligefrem særligt komfortable.

Med BMW R 18 får du den ultimative køreoplevelse, så du burde unde dig selv at prøve den mindst én gang i dit liv. Og det kan du hos Xpedit, der er den eneste autoriserede danske forhandler af BMW Motorrad. I deres afdelinger i Ølgod og Farum har de nemlig et eksemplar stående, som du kan få lov til at springe på nakken af fra d. 19. september 2020.

Se mere hos Xpedit LIGE HER

BMW R 18 er rålækker med en tocylindret boxermotor