Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Fik du også sved på panden i foråret, da regeringen valgte at lukke samfundet ned? Altså sved på panden over, at du ikke kunne komme ned i dit lokale fitnesscenter og pumpe arme? Så er du bestemt ikke den eneste, for nedlukningen betød nemlig, at de store varehuse blev støvsuget for hjemmetræningsudstyr. Og med en stigende risiko for, at dit yndlingssted endnu en gang bliver lukket ned. Derfor kan du med fordel handle nu, hvis du gerne vil sikre dig, at dit pump ikke forsvinder.

Mandemagasinet M! giver dig blandt andet en solid guide til hjemmetræningen. Disse kan du læse mere om herunder.

Læg et solidt budget

Inden du går ud og shopper løs, bør du få lagt et ordentligt budget. Det er nemlig ikke helt uvæsentligt, hvor meget du har at gøre godt med. Nyt træningsudstyr kan være en ret tung post på dit budget, så hvis dit budget er begrænset, bør du i stedet overveje at købe dit udstyr, eller dele af dit homegym, brugt. Du kan f.eks. købe squat rack, bænk og de store vægtskiver brugt. Disse er nemlig meget robuste og kan tåle en del tæsk.

Vil du hellere købe alt dit udstyr nyt og ubrugt, bør du i stedet fokusere på at købe udstyr til de store helkropsøvelser – såsom bænkpres, squat og dødløft. Disse øvelser kræver nemlig begrænset mængde af udstyr men træner alligevel hele kroppen igennem. Du vil derfor få mest værdi for pengene. Derefter kan du jo så overveje at spæde til med et løbebånd, træktårn eller håndvægte.

Køb brugt

Hvis du gerne vil spare så meget som muligt og holde dit home gym på et fornuftigt budget, kan du overveje at købe dit udstyr brugt. Der findes masser af salgsgrupper på Facebook, ligesom der også altid er gode tilbud på Den Blå Avis eller Gul og Gratis. Du kan eventuelt også overveje at slå vejen forbi din lokale jernhule og høre, om de ikke har noget ældre udstyr, du kan købe for en skilling.

Gamle håndvægte og vægtstænger i jern kan holde i mange år, og det kommer derfor heller ikke til at gå ud over din træning, hvis der er lidt rustpletter hist og pist.

Du skal dog være opmærksom på at kuglelejer i vægtstængerne er smurte, ligeledes bør du også sikre dig, at de ikke bøjer eller er skæve. En skæv vægtstang skaber nemlig ustabilitet, og det kan være farligt for dig, ligesom risikoen for muskelskader er forøget. Vælger du at købe brugt, bør du derfor sikre dig, at det kun er skønhedsfejl udstyret er ramt af.

Finansiering af dit home gym

Søger du nyt fitnessudstyr kan du som udgangspunkt købe det på afbetaling via forhandleren, da der ofte er tale om en ret stor investering. Men skal du ud at købe udstyret brugt, må du typisk gribe til egen lomme i første omgang. Ellers kan du altid overveje at låne pengene billigt hos KreditNU, hvor du har mulighed for at låne fra 4.000 og op til 25.000 kroner. Lånet har 12 måneders løbetid og ingen månedlige renter, dermed får du mulighed for at starte dit eget home gym billigt og uden at svede over skjulte renter og gebyrer.