Denne artikel indeholder betalte links.

At vælge en VPN kan godt være rigtig svært – der er nemlig mange forskellige udbydere på markedet. Du står måske med mange spørgsmål; hvad er en VPN-forbindelse egentlig, hvad betyder VPN og hvilken VPN skal jeg vælge? Heldigvis er der hjælp at hente…

PrivacySharks er kommet til Danmark

PrivacySharks, en dansk cybersecurity og VPN virksomhed har netop lanceret sin danske hjemmeside som hjælper dig med at finde en ny VPN. Hos PrivacySharks kan du lære mere om cybersikkerhed og læse om VPNs – både hvordan de virker, men de hjælper dig også med at vælge den rigtige. Så hvis du sidder og spørger dig selv “Hvilken VPN skal jeg vælge?” så besøg PrivacySharks og se om du ikke kan finde en VPN der passer til dig.

Hvad er en VPN?

En VPN, eller “Virtual Private Network”, er et ekstra sikkerhedslag når du browser på nettet. Her beskytter du dit eget IP, får et nyt IP, og sørger for, at eventuelle ‘bad-guys’ ikke kan se dine oplysninger. Derudover er det mere udfordrende for sociale medier og annnocører at målrette annoncer mod dig, da du jo er ukendt i deres system når du er på VPN. En VPN downloader du enten til din Windows/Mac eller som app til din iPhone eller Android. Herfra kan du enten sætte den til selv at tilkoble sig, eller vælge om du selv manuelt vil gøre det. Hos langt de fleste VPN-udbydere kan du vælge på et kort præcis hvor du vil hen i verden.

Hvad kan du bruge en VPN til?

Det er ikke kun sikkerhed som en VPN kan bidrage til. En VPN kan blandt andet låse op for mere indhold på streamingtjenester og flytte dig til et andet land. Her er flere ting en VPN kan:

  • Du kan låse op for mere indhold på fx. Netflix og HBO
  • Du gemmer dit rigtige IP og gør det svært for eventuelle hackere at se dine oplysninger
  • Hvis du er på offentligt WiFi kan du føle dig mere sikker med en VPN
  • Se dansk TV når du er i udlandet – sider som DR blokerer for udenlandsk streaming
  • Du kan omgå hjemmeside-blokeringer (fx. piratebay)
  • Du kan tilgå coronasmitte.dk i udlandet med dansk VPN – den er nemlig blokeret normalt
  • Har du fået mod på at prøve en VPN?

Hvis du efter at have læst dette tror en VPN er noget for dig kan du besøge PrivacySharks her og se deres udvalg af VPNs.