Der findes næppe en dag, hvor det ikke bliver diskuteret, hvilke øl, der er bedst. Ligesom ved alle andre subjektive diskussioner er det svært er at komme frem til et klart svar, men det er alligevel sket. Den internationale Brewers Association, foreningen for bryggerier, har nemlig netop afholdt verdensmesterskaberne i ølbrygning og kåret verdens bedste øl indenfor en række forskellige kategorier.

Konkurrencen blev afholdt i den amerikanske by Nashville. I alt var der 295 dommere fra 33 forskellige lande. De prøvesmagte og evaluerede hele 8.234 forskellige øl fra 66 nationer, hvoraf de 302 løb med priser.

Værterne fra USA løb med 242 priser, Canada fik 14 og Tyskland ni. Belgien havde den højeste sejrsprocent, da hele ti procent af de deltagende belgiske øl vandt priser.

Danmark har tidligere vundet syv priser, heriblandt fem til Nørrebro Bryghus, men i år blev vi altså overset.

Dem komplette liste over vindere kan ses på Worldbeercup.org, hvor man også kan søge mellem lande og typer af øl.

Få inspiration til dine øl til VM

Om end VM i ølbrygning var en smule partisk i forhold til de amerikanske deltagere, så er der flere interessante øl på listen.

Fælles for alle de prisvindende øl er, at de er brygget med kærlighed. Der er ingen plads til masseproducerede industriprodukter fra de største bryghuse. Dermed fortjener alle øllene også at blive smagt.

En oplagt lejlighed til at dykke ned i det store udvalg af verdens bedste øl er selvfølgelig den kommende VM-slutrunde i fodbold. Det er en lejlighed, der byder på utallige timer foran fjernsynet, på sociale arrangementer og generelt en masse hygge med gutterne. Alle disse ting indbyder simpelthen til kolde øl, og det er oplagt at bruge lidt ekstra penge og få noget kvalitet.

Hvis man er til amerikansk øl, kan man for eksempel prøve en Brooklyn Lager, der vandt prisen for ”Best American-Style Amber Lager”, imens den populære belgiske Hoegaarden Witbier også hev sig en pris med hjem. Er man mere eventyrlysten, kan man se på de mange prisvindere og vælge mærker fra de lande, der spiller under VM.

Hvis man har lyst til noget lidt uortodokst, kan man prøve Gusto Crema, der vandt prisen for bedste kaffeøl, Genesee Brew House Pilot Batch Dark Chocolate Scotch Ale, der vandt for bedste chokoladeøl eller McFate Hatch Chile Gatos, der vandt prisen for bedste chiliøl. Listen er lang, og der er masser forskellige valgmuligheder. Det gælder dermed bare om at kaste sig ud i det.

Øl er ikke alt

Der er ingen tvivl om, at VM i fodbold bliver en kæmpe fest. Det er det ypperligste indenfor det smukke spil, og det er virkelig noget at glæde sig til. Gode øl er en stor del af begivenheden, men der er også brug for mere for at gøre slutrunden rigtig god.

For det første skal man selvfølgelig have styr på selskabet. Derudover er der heller ikke plads til at gå på kompromis med maden, hvis man for eksempel planlægger at grille under slutrunden. Kun det bedste er godt nok, når der spilles fodbold i Rusland, hvilket gælder indenfor alle kategorier.