Dette indhold er sponsoreret.

Du har sikkert ikke lyst til at høre det, for der er nok mange andre, som også har nævnt det for dig før: Men du bliver nødt til at få købt dig en topmadras, så du ikke vågner med øm ryg hver dag!

Du vil ikke fortryde dit køb.Tværtimod bliver en topmadras din nye bedste ven – Og held og lykke med at komme ud af sengen om morgenen, når du ligger som en drøm i din seng. 

Det er hverken svært eller bøvlet at købe en topmadras. Du kan endda finde online guides, som giver dig et overblik over de bedste topmadrasser. 

Så hvad er en topmadras egentlig? 

En topmadras er en madras, som du putter ovenpå din normale madras. Altså som navnet indikerer, er det en madras til at toppe en anden madras. 

Oftest er en topmadras omkring 5-10 centimeter tyk, men lad ikke disse relativt lave tal få dig til at tvivle på effekten af en topmadras. Dette ekstra lag på toppen kan gøre en verden til forskel for, hvordan du sover om natten. 

Der findes topmadrasser til alle størrelser af senge, så derfor kan du også få en topmadras til din seng. Du kan således både finde topmadrasser til enkeltmandssenge, dobbeltsenge og en 120×200 cm topmadras til en halvandenmandsseng. 

Alle fordelene ved en topmadras

En topmadras er beregnet til at give ekstra komfort om natten. Derfor er det en perfekt tilføjelse til din seng, hvis du for eksempel vågner op med øm ryg, ømme skuldre eller andet, da en topmadras kan give dig bedre støtte. 

Du vil altså hurtigt kunne mærke forskel på din sengs komfortniveau, når du tilføjer en topmadras. Din seng vil nemlig føles ekstra komfortabel, da det ekstra lag tilføjer endnu et niveau af støtte og blødhed. 

En anden stor fordel ved en topmadras er fordelingen af din vægt. En topmadras fordeler din kropsvægt bedre, mens du sover, så du ikke overbelaster bestemte områder af kroppen. Det er særligt denne funktion, som kan hjælpe ømme områder i din krop, så du ikke vågner op og er stiv i kroppen om morgenen. 

Sidst men ikke mindst har topmadrasser også den fordel, at de beskytter din seng. Har du betalt dyre domme for en seng og en god madras, kan en topmadras forlænge din investering. En topmadras opfører sig som et ekstra beskyttende lag på sengen, så du undgår at nedslide din seng hurtigere end højst nødvendigt. 

Forskellige typer topmadrasser

For ikke at gøre valget af din topmadras for kompliceret, er typer af topmadrasser blevet inddelt i tre forskellige kategorier, som du bør kende til. 

1. Koldskum eller purskum. Denne type topmadras er blandt de billigere på markedet.

Topmadrasser i disse materialer er perfekte til at beskytte din seng, uden at du skal betale dyre domme for en topmadras. 

2. Memory Foam. Denne type topmadras er mere avanceret og indeholder en type skum, som former sig efter din krop. Dermed får din krop mere støtte og aflastning, særligt i de kropsområder med mest vægt. Derfor er denne type topmadras perfekt til dig, som oftest vågner med smerter i kroppen.

Memory Foam er blødt og behageligt, så det er også en god tilføjelse til en hård madras. Til gengæld kan det føles lidt varmt sammenlignet med særligt latex.

3. Latex. Topmadrasser af latex er skabt af et naturligt produkt, og derfor er denne type topmadras typisk ganske allergivenlig. Latex topmadrasser er mere faste end flere af de andre typer, og dermed støtter topmadrassen godt op omkring din krop.

Denne type topmadras er også perfekt, hvis du har tendens til at svede om natten. Latex topmadras er nemlig mere ventilerende, og dermed køles din krop bedre, når du ligger på en latex topmadras. 

Sådan vælger du den rette topmadras

Når du skal vælge den rette topmadras, så kan du med fordel følge linket længere oppe i artiklen og se den store guide til de bedste topmadrasser. Dermed kan du hurtigt skabe dig et overblik over dine muligheder.

Du bør også overveje dine sovevaner og din krop, når du vælger en topmadras. Køber du kun en topmadras for at beskytte din seng, kan du vælge en billig topmadras. Vil du købe en topmadras, fordi du har problemer med ømhed i kroppen, så bør du vælge en støttende og fast topmadras af god kvalitet. 

Derudover bør du selvfølgelig også vælge en topmadras, som passer i størrelsen på din seng. Selvom dette virker åbenlyst, så nævnes det lige alligevel, bare så du husker dette, inden du køber en topmadras. 

Så i sidste ende kommer valget an på dine behov, din seng, dit budget og – måske – guiden med de bedste topmadrasser. For nogen gange er det de små ting som en topmadras, der kan gøre en verden til forskel for din søvnkvalitet.