Der kan siges mange ting om golf, og det bliver der også. Men det er svært at komme uden om det faktum, at det er en teknisk krævende sportsgren, som kræver masser af øvelse, og det er de færreste, som faktisk når at mestre den. Men hvorfor så overhovedet begynde, tænker du? Læs med her, hvor vi gennemgår, hvordan et begynder- eller opstartsforløb typisk kan se ud. Og her tænker vi både træning og udstyr.

Begyndelsen på et golfforløb

Ejer du ikke et golfsæt, så er det i langt de fleste golfklubber intet problem. Når du tilmelder dig et træningsforløb, så har du ofte mulighed for enten at leje eller låne et sæt golfudstyr eller endda at købe dit eget sæt golfjern. Det anbefales, at du til at starte med vælger billigt golfudstyr. Så kan du lige se den første tid an, og om golf overhovedet er noget for dig. Er golf ikke lige din kop te, så har du ikke brugt en masse penge på noget, som nu blot vil stå og samle støv i garagen. Så kan du altid opgradere, når du er klar til det.

Få undervisning af en golftræner

De danske golfklubber har golftrænere tilknyttet. Det kan være tidligere landsholdsspillere, eller spillere som f.eks. har spillet på Europa-Touren.

I din golfklub kan du typisk tilmelde dig et begynderforløb. I det indgår træning og turneringer for begyndere, hvor alle deltagere er på nogenlunde samme niveau. I træningslektionerne lærer du at slå til golfbolden, og hvilke teknikker du skal bruge ved de forskellige slag. Og der er mange. Står du forkert, når du slår til bolden, kan du ofte se den flyve til venstre eller højre i stedet for lige ud. Og så har vi slet ikke nævnt bunkerslag (altså de slag du skal slå fra sand), driver-slag eller putning (driving is funny, but putting is money).

Fremgang i dit golfspil spores hurtigt

Du vil opleve, at du bliver bedre fra gang til gang, og i løbet af få måneder eller endda uger, vil du kunne gå (du får masser af frisk luft) din første gode runde golf. Men tro nu ikke, at du bliver Tiger Woods eller Rory McIlroy i løbet af en sæson. De har trods alt trænet cirka hver dag i årevis for at blive, så gode som de er.

I forbindelse med opstarten vil du skulle gennemgå nogle tests, og vise at du forstår reglerne, samt at du er nogenlunde konstant i dit spil. Dette forløb skal du bestå, før du får lov at spille på de store baner med 18 huller. Mange klubber har dog mindre baner med 6 eller 9 huller, hvor du kan spille til at begynde med.

Hvad skal dit golfudstyr bestå af?

Når du så opnår godkendelse til den store bane – det hedder clearing – så begynder golf for alvor, og det er måske endda her du mener, at det er på tide at opgradere dit golfudstyr.

Køb et sæt golfjern – typisk skal du bruge et 5-jern, 6-jern, 7-jern, 8-jern og et 9-jern + et pitching wedge, et sand wedge, en driver og en putter. Alt det kan købes i langt de fleste dedikerede golfbutikker, og nogle steder har endda mulighed for at undersøge præcis hvilke golfjern, der passer bedst til dig.

Golf Experten er en kæde af golfbutikker i både Jylland og på Sjælland. I disse butikker får du kyndig vejledning i valg af golfudstyr. Dermed har du de bedste betingelser for at fortsætte med at udvikle dit golfspil og blive bedre. Besøg Golf Experten her.