Fiskars nye Hard Face køkkengrej er Stresstestet af Mor

Fiskars nye Hard Face køkkengrej er Stresstestet af Mor

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Fiskars har lanceret en ny stribe pander, gryder og kasseroller, som de selv påstår kan holde til rigtigt mange tæsk i køkkenet. De kalder faktisk selv Hard Face for “Helten i Køkkenet”. Det har jeg besluttet mig for at teste, så jeg har indkaldt forstærkning fra den hårdeste køkken-boss, jeg kender. Min mor, Else. Hun er grov med tingene, så hvis hun siger, at det er stærke sager, så er det virkelig stærke sager. Her følger hendes test af Fiskars Hard Face.

Fiskars nye Hard Face køkkengrej er Stresstestet af Mor

Mor Else serverer selvfølgelig også maden direkte ved bordet.

DESIGN

Hun starter med at pakke en pande, en gryde og en kasserolle ud af indpakningen:

“Det er tungt. Det kan jeg godt lide. Det skal være noget, der ligger godt i hånden og står stabilt på blusset, for det er noget skrammelværk, hvis det står og vipper, når jeg laver mad. Det skal bare laves, og jeg har ikke tid til at pusle om gryderne, når først jeg er kommet godt i gang,” siger hun og fortsætter:

“Jeg kan godt lide, hvordan panden har gummi på håndtaget, så jeg rigtigt kan få fat, og det er godt, at låget på gryden er gennemsigtigt, så jeg kan følge med, når der er skruet helt op. Så kan jeg sikre, at kartoflerne ikke koger over. Jeg ved ikke lige med den sorte farve på det hele. Det er nok sådan noget moderne noget.”

Fiskars nye Hard Face køkkengrej er Stresstestet af Mor

Menuen står på stegt flæsk med persillesovs og kartofler.

Fiskars nye Hard Face køkkengrej er Stresstestet af Mor

Den stegte flæsk er paneret. Som mor Else siger: “Sådan laver jeg stegt flæsk, så sådan er det bare.”

FUNKTIONALITET

“Panden bliver godtnok hurtig varm,” siger mor med reference til det keramiske komfur i mit køkken, der ellers har det med at være en langsom starter.

“Det er bare lækkert. Jeg synes, varmefordelingen er helt som den skal være. Der er ikke nogen af stykkerne, som ikke får varme. Så behøver jeg ikke bekymre mig om at flytte rundt på panden. Jeg lægger dem bare på og vender halvvejs. Sådan skal det være.”

Det går faktisk rigtigt godt med at lave en omgang stegt flæsk med persillesovs. Mor hægter sig desuden ved, at den helt sublime slip-egenskab godt kunne retfærdiggøre brugen af lidt mindre fedtstof. Hvis man altså er til sådan noget fedtfattigt noget. Det er hun ikke.

“Hov, jeg behøver slet ikke tage låget af, når jeg skal hælde vandet fra kartoflerne,” siger hun og slynger gryden med kogende vand henover vasken, mens hun tømmer den i samme bevægelse med tommelfingrene solidt plantet på låget.

“Der er gummi på kanten af låget, som slet ikke er varm, konstaterer hun.” Jeg tester lige, og rigtigt nok, så er den ikke varm. Jeg troede ellers, det var hendes godt hærdede fingre, der bare ikke kunne mærke varmen. Kvinden kan jo nærmest tage en bageplade ud af en brandvarm ovn med de bare næver.

Fiskars nye Hard Face køkkengrej er Stresstestet af Mor

Det smarte låg har to hældefunktioner for hurtigt at komme af med overskydende væske.

KONKLUSION

Hvad synes hun så? Kunne det nye Fiskars Hard Face køkkengrej finde en plads i hendes køkken?

“Må jeg få dem her med hjem,” spørger hun efter vi har spist den fremragende mad. Det må du da, mor. Det fortjener du. Hvorfor vil du da gerne det?

“Jeg synes virkelig, det er noget godt udstyr. Det virker bare, som det skal. Det værste jeg ved, når jeg laver mad er, at jeg skal spilde tid på udueligt udstyr, for jeg skal bare have de nødvendige redskaber, når maden skal laves. Jeg kan mærke, at det er kvalitet, som nok kan holde resten af min levetid. Og jeg så desuden på indpakningen, at det må komme i opvaskemaskinen.”

Ok, men så skal du også dele din opskrift på stegt flæsk med persillesovs med Mandesager.dk’s læsere. Den kommer her:

MOR ELSES OPSKRIFT PÅ STEGT FLÆSK MED PERSILLESOVS TIL 4 PERSONER

Flæsken:

  • 1 kilo letsaltet svineflæsk i skiver
  • æg og rasp til panering
  • lidt fedtstof til stegning

Tag et stykke flæsk, dyp det i æg og vend det i rasp. Gentag med alle stykkerne. Steg til sidst det hele på panden til stykkerne er letbrunede.

Sovsen:

  • 75 gram fedtstof
  • 75 gram mel
  • 1 liter sødmælk (sødmælk skal der til i god sovs)
  • 1 bundt persille
  • salt efter behov

Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt mel. Rør til det er glat og blankt. Derefter tilsættes mælken lidt ad gangen og smag til med salt. Tilsæt til sidst persille.

Kartofler:

  • Serveres med kogte kartofler

Fiskars nye Hard Face køkkengrej er Stresstestet af Mor