Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk
I slutningen af november sidste år var jeg med til et hush-hush-arrangement i Amsterdam i samarbejde med OnePlus, som havde inviteret en udvalgt skare af europæiske journalister til produktlanceringen af deres nye flagskibsmobil.
Når jeg siger hush-hush, skyldes det, at al information fra turen har været under embargo og dermed hemmeligholdt for at holde kortene tæt til kroppen.
Men nu kan jeg endelig dele mine tanker, og dem er der en del af, for jeg har haft over en måned til at teste den nye OnePlus 13, som netop er kommet til salg her i Danmark.
Og de er overvejende positive, for det er en vildt lækker mobil.
Sidste år var jeg meget begejstret for OnePlus 12, og OnePlus 13 bygger bare videre på de gode dyder, som er blevet fintunet, mens der endda er tilføjet flere fede features.
Her i artiklen får du min anmeldelse, og så kan du ellers tjekke den nye mobil ud hos OnePlus, som lige nu forkæler dig med en ekstra gave oveni pakken, når du køber en OnePlus 13. Du kan for eksempel vælge et smartwatch eller en B&O-højtaler.
Premium design med lækker finish
Jeg må indrømme, at designet bare betyder ekstremt meget for mig, når det kommer til mobiltelefoner. Selvfølgelig skal min mobil kunne præstere, men det hele falder bare til jorden, hvis den ikke føles lækker.
Her er førstehåndsindtrykket alfa og omega, og der går ikke mere end 5 sekunder fra jeg får OnePlus 13 i hånden til jeg er smaskforelsket i mobilen.
Jeg har modellen i Black Eclipse, den findes også i Arctic Dawn (hvid) og Midnight Ocean (blå med vegansk læder på bagsiden), men sort er helt bestemt min farve, og her er designet mørkt med et afdæmpet træ-mønster på bagsiden.
Det spiller bare.
Selvom vægten er i den tunge ende med 213 gram, føles det slet ikke som en sværvægter i hånden, og det skyldes nok også det tynde design på 8,5 millimeter, der giver en heftig massefylde. Resultatet er en solid robusthed, og det er jeg vild med.
Det betyder altså, at jeg ikke har fornemmelsen af skrøbelighed og dermed ikke skal pussenusse om mobilen, når jeg lægger den på et bord eller render rundt med den i barske omgivelser, hvor et fald kunne være fatalt for skærmen.
Selv efter en måneds brug er der ingen synlige ridser, og jeg er hverken overbeskyttende eller pertentlig med at passe på mine mobiltelefoner.
De skal bruges uden begrænsninger.
Okay, du kan selvfølgelig smide den i et cover, og OnePlus laver en række hårdføre af slagsen, men det er altså en skam at gemme det gennemførte design væk bag et cover. Og bare rolig, selv uden cover er der ingen vipperi, hvis du lægger OnePlus 13 på et bord og trykker på skærmen, for kameramodulet på bagsiden er heldigvis centreret.
Ja, det er der nogle andre derude, som kunne lære lidt af.
Det er altså ikke strengt nødvendigt med et cover, men til gengæld kan du sagtens lade den beskyttende folie på skærmen blive der et stykke tid, hvis du foretrækker lidt ekstra beskyttelse, for det fungerer ganske fint.
Eller du kan fjerne folien og slippe den vanvittigt lækre skærm løs, for den lammetæver alle andre derude, og her føles det bare ekstra harmonisk, at den har afrundede kanter.
Det er lige et skud ekstra lir, at OnePlus 13 er helstøbt designet med afrundede kanter og skærm, for den ligger sublimt godt i hånden.
Den bedste skærm i en smartphone nogensinde
Jeps, det er noget af en udmelding, men skærmen i OnePlus 13 er den første nogensinde til at få en rating på A++ hos den anerkendte virksomhed DisplayMate, så det er ikke bare pral.
Der ligger en masse teknik bag, som jeg ikke vil kede dig med, men det betyder, at den er i stand til at levere masser af lys, farvenøjagtighed og høj opløsning.
I praksis skal du efterhånden være feinschmecker for at se forskellen på den nye generation af mobilskærme, men jeg synes virkelig, skærmen på OnePlus 13 stikker ud. På den gode måde.
De 6,82 tommer kører med en opløsning på 3.168 x 1.440 pixel med en dynamiske opdateringsfrekvens på 1-120 Hz, og så er det lige meget, om du kaster en omgang Netflix eller gaming efter den, for det ser bare hamrende godt ud.
Jeg mangler selvfølgelig stadig at se, hvordan den klarer sig i sommersolen, men indtil videre er der rigeligt med lys i skærmen, og OnePlus forsikrer, at den kan levere en Peak Brightness på 4.500 nits. Her i vinterkulden har skærmen allerede vundet mit hjerte med Glove Mode, der lader mig bruge den med handsker på.
Det virker, og det virker godt.
Det samme gælder den fremragende Aqua Touch, som her er forbedret med en version 2.0. Det betyder, at skærmen ikke pludselig reagerer, når den rammes af væske, og nu er jeg typen, der elsker at høre musik på badeværelset, når jeg trimmer skægget, og i køkkenet, når jeg laver mad, og her er det ret fedt, at jeg ikke skal tørre fingrene konstant for at skifte volumen eller nummer.
Jeg tænker også, at det bliver ekstremt praktisk, når jeg daser på stranden eller ved en pool til sommer.
Her bliver jeg nok også glad for IP68- og IP69-certificeringen, der beskytter mod vand, støv og damp. Jeg har selv haft OnePlus 13 nedsunket i vand, hvor det faktisk er muligt at betjene skærmen uden problemer.
Hasselblad-magi til at skyde billeder og video
Vi er kommet til 5. generation af kamera-samarbejdet mellem Hasselblad (du ved, dem der lavede de kameraer, som var med til månelandingen i 1969) og OnePlus, og jeg bliver gang på gang imponeret over, hvordan de kan blive ved med at rykke grænserne for, hvad der er muligt på en mobiltelefon.
Det er blevet ret svært at retfærdiggøre et dedikeret kamera – selv for sådan en som mig, der bruger billeder og video professionelt.
Udviklingen er simpelthen eksplosiv, og OnePlus 13 udnytter de voldsomme kræfter fra Snapdragon 8 Elite processoren til at drive et avanceret kamerasetup med et hovedkamera på 50MP med en 1/1.4″ sensor, en 3X telefoto på 50MP og en vidvinkel-sensor på 50MP.
Jeg har skudt en del billeder og video med mobilen, og det ser mega godt ud. Det er faktisk det bedste mobilkamera, jeg nogensinde har prøvet.
Og her er der en række snedige funktioner som Clear Burst og Action Mode til at fange hurtigt bevægende motiver, mens der faktisk også er hele 120X zoom. De første 3X zoom er optisk, mens resten klares med AI, og jeg må indrømme, at det nærmest er helt magisk, hvor godt det virker.
Jeg bruger selv OnePlus 13 til at skyde billeder til artiklerne her på Mandesager, hvor det leverer fremragende resultater – hvis jeg altså selv skal sige det.
Og helt ærligt, så er jeg sikker på, at det dækker 99% af behovene derude for billeder og video. Du kan faktisk skyde 8K-videoer, men der er også Dolby Vision i 4K med 60 fps, og det forvandler selv den sløjeste ferie til et cinematisk mesterværk.
Det bedste fra Android med et ekstra Plus
Det er 11 år siden den første smartphone fra OnePlus kom på gaden og skabte virak som den frække dreng i Android-klassen med innovative features og høj ydelse til en relativt lav pris.
Så synes jeg desværre gassen lidt af ballonen i nogle år, hvor OnePlus stod stille og gled ind i mængden. Men på det seneste har de virkelig genfundet formen med sidste års OnePlus 12 og OnePlus Nord 4 med et gennemført økosystem.
Den nye OnePlus 13 banker dem helt tilbage på toppen.
Jeg synes virkelig, du får meget for skillingerne, for det er en vaskeægte flagskibsmobil med alt der hører med.
Designet oser af gennemtænkte detaljer og kvalitet, der nærmest er helt uhørt i den her prisklasse, og så får du samtidig markedet bedste skærm med et tilhørende kamera til billeder og video i ren verdensklasse. Plus den nyeste Snapdragon processor til at binde det hele sammen.
Og så synes jeg bare, det er fedt, at OnePlus har holdt fast i de ting, som skiller dem ud fra mængden. Den lynhurtige opladning, som tager batteriet fra 1-100% på 36 minutter efterlader jo for eksempel alle de andre i støvet, mens det geniale sidepanel er helt vanedannende.
Jeg logger hele tiden ind i systemer ved hjælp af MitID, og her trækker jeg sidepanelet ud og aktiverer MitID i et mindre vindue ovenpå den aktuelle app, og så kan jeg logge ind let og elegant.
Desuden har du sikkert bemærket, at jeg kun har nævnt AI i forbindelse med kameraet. Bare rolig, der er masser af AI i OnePlus 13, som udnytter Android 15 og alle de smarte software-muligheder fra Google, men det er der jo ingen grund til at tale om hele tiden, for det er standard i 2025.
Når du lægger det hele sammen, så har du altså bare Android-lækkerier med et stærkt twist fra OnePlus, og jeg synes, både hardware og software er i topklasse.
Stadig med et yderst fair prisskilt.
Du skal nemlig af med 7.999 kroner for varianten med 12GB RAM og 256GB lagerplads, mens det koster 8.999 kroner for 16GB RAM og 512GB lagerplads.
Det er altså ikke meget for en toplækker mobil.
Se andre seje sager om: OnePlus, Smartphones