Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Sidste år blevet vi forkælet med den voldlækre Mini 3 Pro drone fra DJI, og nu er de klar med opfølgeren, der byder på de samme fremragende egenskaber, mens der desuden er en perlerække af opgraderinger.

Det betyder altså, at den nye DJI Mini 4 Pro stadig holder sig under den magiske vægtgrænse på 250 gram, der hverken kræver særlig tilladelse til at drage på eventyr i byzoner eller indenfor, og så har kameraet ellers fået en overhaling, mens der også er kommet nye sensorer.

I videoen herunder kan du se, hvad forskellen er på den nye Mini 4 Pro og den forrige version Mini 3 Pro.

Den lave vægt gør en kæmpe forskel

EU har fastsat den magiske grænse for droner på 250 gram, og i praksis betyder det, at hvis dronen holder kampvægten på under et kvart kilo, så behøver den ikke særlige tilladelser.

Det er virkelig en kæmpe fordel for dig som bruger, og her holder DJI Mini 4 Pro sig på 249 gram. Yessir, du skal altså ikke have certifikat eller særlige tilladelser.

Så skal du selvfølgelig bare huske at bruge din sunde fornuft, og i videoen herunder får du bøjet reglerne i neon.

Imponerende skud fra skyen

På trods af det klejne design, der både er let at transportere og benytte – især på grund af de færre regler – er der stadig masser af saft og kraft i DJI Mini 4 Pro.

Du får således en banebrydende billedbehandling med en 1/1,3-tommer CMOS-sensor, ny billedbehandlingsplatform og dobbelt native ISO-fusion til at levere biografkvalitet. Her er der så f/1.7 blænde, 48 megapixel billedopløsning, 4K/60fps HDR-video og slowmotion-optagelser ved 4K/100fps.

Ja, det er ret imponerende specifikationer, og her kan du desuden flyve sikkert takket være omnidirektionel forhindringssensorer, der bruger flere vidvinkel- og nedadgående sensorer til at registrere forhindringer fra alle retninger. Her sørger det komplementære Advanced Pilot Assistance Systems (APAS) så også for, at dronen automatisk bremser og undgår forhindringerne, hvilket du nok bliver meget glad for i kampens hede.

Med hensyn til flyvetiden, så er der 34 minutters juice i batteriet, og det kan du forlænge med Intelligent Flight Battery Plus til hele 45 minutter, når der optages 12 megapixel fotos.

Eller, du kan jo have flere batterier klar til brug.

I videoen herunder får du det fulde overblik over funktionerne i DJI Mini 4 Pro.


Se andre seje sager om: ,