Dette indhold er sponseret

Hvis du er på udkig efter dit fremtidige job, og mangler inspiration, så læs med her om hvordan du bliver plastmager. Det kan også være, at du trænger til nye udfordringer eller et karriereskift. I plastmager faget kan du se frem til et spændende og udfordrende arbejdsliv med mange forskelligartede arbejdsopgaver.  

I produktionen arbejder man ofte på skiftehold med enten dags-, aften- eller nattevagter. Nogle af de primære opgaver er: indkøring og opstilling af støbemaskiner, robotter og støbeværktøjer, overvågning af produktion, opstart af produktion, optimering af processer, udviklingsprojekter og meget mere.  

Hvad laver en plastmager? 

Som plastmagerer du en vigtig og uundværlig del af produktionen. I produktionen arbejder man med at opstille og indkøre processer og produkter, samt klargør  værktøjer. En vigtig del af arbejdet er procesoptimering, hvor man sikrer en stabil og effektiv produktion.  

Ofte vil du have noget at skulle have sagt, når det kommer til udvikling af nye produkter og anvendelsen af nye materialer samt teknologier. At du som plastmager har en central plads i produktionen, stiller krav til at du forstår at samarbejde på kryds og tværs af forskellige afdelinger i hele organisationen.  

Produktion af plastemner er et udfordrende og komplekst arbejde.  Derfor kræver jobbet også, at du er effektiv og grundig, og kan kvalitetssikre og søge efter problemer i det materiale, du arbejder med. Kvalitetssikring er et nøgleord og en vigtig del af arbejdet.  

Hvordan bliver du plastmager?  

Du kan uddanne dig til plastmager ved at tage en erhvervsuddannelse, der varer 4 år. Her vil du både have skoleforløb og praktikperioder, så du kommer ud og lærer faget, og får masser af erfaring. Du ansættes i den virksomhed, hvor du er i praktik, og  du får  løn under uddannelsen. Det kan være en stor fordel i forhold til mange andre uddannelser, hvor man i en årrække skal klare sig med SU.  

Du bliver specialuddannet i plastproduktion, og vil komme ud på den anden side med en stor og professionel viden om automatisering, miljø, produktion og meget mere. Der findes nogle områder, som man særligt bliver specialist indenfor: Hærdeplast, ekstrudering, termoformning og sprøjtestøbning. Der er rigtig gode jobmuligheder i fremtiden og du er næsten garanteret en praktikplads. Der er nemlig stor efterspørgsel på plastmagere i øjeblikket.  

Så hvis du gerne vil have en uddannelse, hvor du dygtiggør dig indenfor mange forskellige felter og har en dynamisk rolle i produktionen, så er det den helt rigtige vej at gå.