Denne artikel er lavet i samarbejde med Huawei, der har stillet et par Freebuds Pro til rådighed til test.

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Jeg har selv haft fornøjelsen af at teste de fremragende Huawei Freebuds 3i for et halvt års tid siden, så jeg har set frem til at få de spritnye Freebuds Pro i ørerne. Og de skuffer ikke.

Her i artiklen kigger jeg nærmere på de mest avancerede hovedtelefoner fra Huawei til dato, og lad os starte med en video, der lige viser det overordnede design.

Smarte funktioner, der er nemme at bruge

Teknologi er fedt. Altså, hvis det ikke er så indviklet, at det spænder ben for dig i hverdagen.

Med Huawei Freebuds Pro får du en masse smarte funktioner, der er så lette at bruge, at selv den mest teknologiforskrækkede får glæde af dem. Og det er ikke bare noget jeg siger, fordi jeg er vant til at teste elektronik og gadgets. Betjeningen er virkelig intuitiv.

De virker selvfølgelig til alle Bluetooth-enheder, men hvis du har en Huawei- eller Android-mobil bliver du hjulpet ekstra godt i gang, når du sætter dem i ørerne første gang. Her kan du nemlig finde den perfekte pasform via Huaweis AI Life app. Den måler simpelthen, hvor godt de sidder i ørerne, og så kan du få dem til at sidde perfekt ved at skifte til en anden størrelse på de medfølgende silikone-tipper.

Huawei Freebuds Pro

I appen kan du også styre alle de avancerede indstillinger, men den virkelig magi sidder på de to enheder i ørerne. Designet med de forlængede stænger på enhederne er ikke bare æstetisk eller baseret på at klemme mikrofoner og teknologi ind på den relativt sparsomme plads. De er nemlig forsynet med touchfunktion.

I praksis betyder det, at du slet ikke har brug for din mobil til at klare styringen. Du kan skrue op og ned for lyden ved at glide fingrene op og ned, og du kan klemme på dem for at besvare opkald, skifte numre og tænde og slukke for den aktive støjreducering. Det fungerer fremragende.

Huawei Freebuds Pro

Fantastisk lyd til alle formål

Jeg ser egentlig mest Huawei Freebuds Pro som den oplagte makker til træningen. Det gør jeg faktisk med de fleste in-ear hovedtelefoner. Og her er Freebuds Pro en virkelig lækker træningsmakker, for det kompakte design begrænser ikke bevægelsesfriheden, og så er det bare fedt, at du kan styre lyden direkte på enhederne i ørerne. Her fungerer den aktive støjreducering i øvrigt fantastisk til at lukke distraktioner ude, og du kan selv indstille, hvor aggressiv den skal være i forhold til omgivelserne.

Men lyden er så god, at du får lyst til at bruge dem som din primære lydkilde.

Huawei Freebuds Pro

Jeg er vildt imponeret over, hvor meget lyd der er i de små enheder. I forhold til forgængeren Freebuds 3i, er der lige skruet et hak op for kvaliteten, og det betyder et bombastisk lydbillede, hvor der alligevel er god balance. Der er godt med tryk på bassen, mens vokaler og mellemtoner er skarpe.

Jeg synes faktisk, at lyden er så god, at jeg også har forbundet hovedtelefonerne til min tablet derhjemme, som jeg bruger til at se TV, når fælles-fladskærmen er optaget af konen. Her er det i øvrigt fedt, at Huawei Freebuds Pro kan forbindes til flere enheder ad gangen. Når mobilen ringer, overtager den forbindelsen til hovedtelefonerne, hvis du besvarer opkaldet.

Huawei Freebuds Pro

Hvem er de til?

Med et prisskilt på lige knap 1.500 kroner, vil jeg mene, at du får svært ved at få mere for skillingerne andre steder. Lyden er genial, design og byggekvalitet sidder lige i skabet, og så er der de ekstra smarte funktioner.

Jeg synes, de bør være i dit sigtekorn, hvis du dyrker meget fitness og leder efter nye hovedtelefoner. Egentlig bør de som minimum være på din radar, hvis du generelt leder efter en ny lyd-makker. Så er det lige meget, om du tidligere har holdt dig til store hørebøffer. De her små in-ear hovedtelefoner giver kæmpe valuta for skillingerne.

Huawei Freebuds Pro fås i øvrigt i farverne Ceramic White, Carbon Black og Silver Frost. Ja, det er hvid, sort og grå, og de ser alle skarpe ud.

Huawei Freebuds Pro


Se andre seje sager om: ,