Huawei har stillet et test-eksemplar af MatePad Pro til rådighed.

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

I disse dage, hvor de fleste mennesker har en smartphone, en tablet og en computer, kan det være svært at få det hele til at spille sammen. Det løser den nye Huawei MatePad Pro med en række snedige funktioner, som forbinder dine enheder og får dem til at lege pænt sammen.

Det kigger jeg nærmere på her i artiklen. Lad os lige starte med en forklarende video, der giver det forkromede overblik.

Huawei Share er nøglen

Med den nye softwareopdatering EMUI 10.1, som netop er udkommet til en række mobiler og tablets fra Huawei, åbner de op for fede funktioner.

Jeg bruger selv en Huawei P40 Pro – som har haft EMUI 10.1 siden lanceringen 1. maj – så jeg har haft rig mulighed for at prøve funktionerne sammen med tabletten MatePad Pro, og det er en lækker tilføjelse til det daglige arbejdsflow og underholdningen i fritiden.

Jeg tager en del produktbilleder og miljøbilleder i forbindelse med at producere indhold til Mandesager, og her er det fedt, at jeg kan benytte det fremragende kamera i mobilen P40 Pro – som er det bedste mobilkamera på markedet – hvorefter jeg lynhurtigt sender dem til MatePad Pro og kan redigere dem på den større skærm.

Det lader sig gøre via Huawei Share, der kun kræver to klik for at eksekvere forsendelsen. Det sparer faktisk en del arbejdstid, og det er også muligt med laptoppen MateBook X Pro, men det har jeg endnu ikke haft mulighed for at teste.

På arbejdet bruger jeg Huawei MatePad Pro ret meget. Den er kompakt og kraftfuld, og når vi har møder bruger jeg funktionen “Trådløs Projicering” til at vise skærmbilledet fra tabletten på en 55 tommer Samsung-skærm, vi har hængende på væggen, og det fungerer bare uden knas på linjen. Udover de ekstra funktioner, er det et fedt værktøj i tablet-form, som binder dagligdagens arbejde på mobil og computer godt sammen.

Huawei MatePad Pro smelter din mobil, tablet og computer sammen med stærk software

Hardwaren er hele fundamentet

Det nytter jo ikke noget at have et styresystem der fungerer, hvis du ikke har den rigtige hardware til at være det bærende element.

Her er MatePad Pro en lækker tablet, der snildt matcher tilsvarende fra Apple og overhaler Android-konkurrenterne. jeg er vild med den store skærm på 13,9 tommer med 3.000 x 2.000 pixel, der leverer skarpe billeder og desuden er udstyret med minimale rammer. Det er faktisk markedets højeste screen-to-body forhold på imponerende 90% med en ramme på kun 4,9 millimeter. Hey, hvorfor spilde værdifuld plads på rammer?

Jeg synes, designet er mega lækkert, for det føles virkelig som et premium produkt, hvor der ikke er gået på kompromis med noget. Der er tænkt over designet på tabletten, der virkelig er godt bygget og føles solid i hænderne. Bagsiden er belagt med glasfiber, så den ikke glider i hænderne, og med en vægt på 460 gram og en tykkelse på 7,2 millimeter, er den så kompakt, at du overhovedet ikke har noget imod at slæbe den med i tasken.

I forhold til den lave pris på 4.499 kroner, får du gevaldigt meget for skillingerne.

Huawei MatePad Pro smelter din mobil, tablet og computer sammen med stærk software


Se andre seje sager om: ,