Sponsoreret af Lead Supply

Hvis du overvejer at låne penge, er der flere begreber, der er vigtige at kende til. Uden at have kendskab til disse, er du ikke sikret at kunne finde et lån, der er ideelt for dit vedkommende.

Overvejer du at optage et lån på nettet, er det derfor vigtigt at du ikke blot kaster dig hovedkulds ud i det. Derimod er det vigtigt, at du først sætter dig grundigt ind i nedenstående begreber.

ÅOP

Et begreb, der er afgørende at have kendskab til, er ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Inden du undersøger hvad dine lånemuligheder er på Låneguiden, er det vigtigt at vide, hvad tallet ÅOP dækker over.

Dette tal giver dig nemlig et klart billede af, hvad et givent lån koster på årlig basis. Det er nemlig ikke blot renteudgifter, der skal betales, når du låner penge. Derimod er der flere andre udgifter forbundet med lånet.

Samlet tilbagebetalingsbeløb

Det samlede tilbagebetalingsbeløb er også et begreb, der er vigtig at kende til. Dette tal viser nemlig, hvad du i alt skal betale, før du har indfriet din gæld. Vær dog opmærksom på, at det dækker over både afdrag og udgifter.

Ønsker du at finde ud af, hvad et konkret lån koster, skal du derfor fratrække lånebeløbet fra det samlede tilbagebetalingsbeløb. Det beløb, du står tilbage med, er de udgifter, du skal betale, for at optage det konkrete lån.

Løbetid

Løbetid dækker over den periode, hvor du skal betale af på dit lån. I de fleste tilfælde kan du selv fastsætte løbetiden, om end mange låneudbydere forbeholder sig retten til at regulere på løbetiden, når de har udført din kreditvurdering.

Løbetiden er afgørende på flere punkter, da den naturligvis har betydning for, hvor lang tid, du skal afdrage, men også hvor stort et beløb, du skal betale hver måned. En længere løbetid vil derfor resultere i en lavere månedlig ydelse.

Låneprovenu

Det er også vigtigt, at du har kendskab til forskellen mellem låneprovenu og hovedstol. Låneprovenuet den sum penge, du ønsker at låne. Hovedstolen inkluderer andre udgifter såsom opstartsgebyr m.m.

Det vil sige, at hovedstolen er det beløb, du reelt kommer til at låne, hvis du vil have dit ønskede provenu i hånden. Det betyder, at hovedstolen altid vil være et større beløb, end selve provenuet, da opstartsgebyr og deslige er blevet indregnet i dette beløb.