ANNONCE

Leder du efter trendy byer, snedækkede landskaber, fantastisk natur, naturlig skønhed, designerbutikker og historiske landsbyer? Skandinavien har det hele. Det er et sted med autentiske distrikter, kosmopolitiske byer og fænomenale fjorde og et stort udvalg af steder at overnatte.

På grund af de korte afstande kan du faktisk besøge de fleste dele af Skandinavien i løbet af en uges tid.

Bedste tid at besøge Skandinavien på

Det bedste tidspunkt at besøge Skandinavien på, er sent på foråret eller om sommeren, når vejret er godt og dagene er lange. Juli og august er den mest travle tid hvad turister angår, dette er på grund af det solrige vejr og den vidunderlige kystkultur, der findes i hele regionen.

Andre vil hævde, at efteråret er den bedste sæson, når bladene skifter farve, og der er en sprød, ren luft. Sæsonen tilbyder en række lækre sæsonbestemte fødevarer, såsom krabber i Norge og æbler i Danmark. Efteråret er også et af de bedste tidspunkter for at få øje på nordlyset, polarlyset er mest aktivt i september.

Norge

Oslo er Norges hovedstad. Det er en afslappet by omgivet af vand, bjerge og skove med historiske steder, internationale museer, parker og gallerier. Hvis du kan lide moderne arkitektur, vil du blive begejstret over det smukke Operahus, Astrup Fearnley-museet og Holmenkollen skihopbakken. Oslo tilbyder en bred vifte af museer, der er dedikeret til så forskellige emner som polar-efterforskning, modstandsbevægelsen under krigen og vikingeskibe.

Noget af Skandinaviens mest spektakulære natur findes i de norske fjorde i Vestnorge. De UNESCO-beskyttede fjorde er symboler på Norges traditionelle skønhed. Områderne omkring Geirangerfjord og Nærøyfjord anses for at være blandt de mest naturligt skønne fjordområder på planeten. Mens du er i det vestlige Norge, skal du også tage dig tid til den spektakulære togtur fra Bergen til Flåm og ikke gå glip af sightseeing, mens du er i Bergen.

Udforsk nogle af de lokale godbidder, som den norske snustobak, et af de utallige mikrobryggerier, eller prøv nogle af de lokale retter.

Danmark

Når du er i Danmark, skal du besøge hovedstaden, København. Dette er en trendy og indbydende by ved vandet med en livlig og hip café-, bar- og musikscene. Det er et fantastisk sted at udforske på cykel eller med båd, og sørg for at hold øje med den berømte Lille Havfrue på din tur. Hvis du har lyst til at handle, er Strøget det største shoppingområde i hjertet af byen. Strøget er en af de længste gågader i Europa. Nyhavn er det perfekte sted at afslutte en lang dag, især om sommeren. Om aftenen er dette område fyldt med mennesker, der nyder den afslappede atmosfære ved kanalen med jazzmusik og god mad.

Besøg den historiske have i Tivoli med aktiviteter for alle aldre. Det er en af Europas største forlystelsesparker, beliggende kun få minutter fra Rådhuset og ved siden af Københavns Hovedbanegård. Det er meget let at komme til. Landskabet i Tivoli er smukt med eksotisk arkitektur, historiske bygninger og frodige haver. Om natten skaber tusinder af farvede lys en magisk atmosfære.

Sverige

Stockholm er Sveriges hovedstad, og det er enhver fotografs drøm. Denne pulserende by er bygget op af en række af 14 øer med storslåede bygninger ved vandet, en smukt bevaret gammel by og imponerende moderne arkitektur. Stockholm har også nogle førsteklasses museer, fra Kunstakademiet til Abba-museet.

Og når man taler om Abba, er musik en stor svensk eksport med masser af svenske kunstnere, der er endte med at blive verdenskendte megastjerner. Den afdøde DJ Avicii (Tim Bergling) er sandsynligvis den mest kendte. Sverige er også kendt for nogle fantastiske skuespillere som Noomi Rapace, Stellan Skarsgård og Peter Stormare. Mens du i Sverige bør du besøge en af verdens største IKEA’er og spise nogle lækre svenske kødboller. Hvis du er en ryger, kan du prøve den lokale svenske tobak, snus.

Når du er i Skandinavien

Skandinavien tilbyder en unik blanding mellem trendy og tradition på alle niveauer – fra lokale attraktioner til mad og landskabet. Skandinavien er også blandt verdens mest miljøvenlige steder, hvor Oslo er Europas Grønne Hovedstad i 2019. Du kan forvente faciliteter af høj kvalitet og et godt udvalg af muligheder for offentlig transport over hele Skandinavien.

Priserne kan være overraskende dyre i Skandinavien, med Norge på toppen som et af de dyreste lande i verden. Det betyder ikke, at du ikke kan besøge Skandinavien på et budget. Der er masser af gratis aktiviteter, og hvis du undgår de mest turistfyldte steder, kan du købe mad og drikke til rimelige priser. Spørg turistguiderne eller endda lokalbefolkningen om tip til billige steder. Skandinaverne er venlige, og alle taler engelsk.