Dette er sponsoreret indhold

Er der timevis af kørsel mellem din bopæl og din arbejdsplads? Eller har du et job, der kræver, at du kan komme hurtigt rundt omkring? Med erhvervsleasing har du og din arbejdsplads mulighed for at få fingrene i en firmabil uden at kaste kæmpe summer efter privatejede biler. Erhvervsleasing egner sig også til dig med egen virksomhed. Ved erhvervsleasing betaler virksomheden eller arbejdsgiveren nemlig alle driftsudgifter i forbindelse med bilen – og bliver udelukkende beskattet, hvis du gerne vil bruge bilen privat. Det er blot én af de mange fordele. Men inden du skriver under på noget, er der flere ting, du skal du være opmærksom på, når du leaser en bil til erhvervsbrug.

Sådan fungerer det

Erhvervsleasing er for virksomheder, der har behov for én eller flere biler i erhvervsmæssig sammenhæng, men samtidig ikke ønsker at investere store mængder kapital i virksomhedens biler. Når du leaser en bil til erhvervsbrug, indgår du en aftale med et leasingfirma, hvoraf der udformes en kontrakt. Erhvervsleasing varevogn eller almindelige biler kan desuden være en fordelagtig løsning, hvis du får den rigtige aftale i hus med den rette udbyder. 

Det skal du være opmærksom på:

Du betaler et mindre engangsbeløb, når du leaser en bil til erhvervsbrug, end hvis du skal ud og købe den hos en forhandler eller en privatperson. Desuden kender du dine udgifter på forhånd, da de bliver fastlagt i leasingkontrakten. Betalingsformen tilpasses nemlig virksomheden ønsker, alt efter om virksomheden foretrækker at betale månedsvis eller kvartalsvis. 

Du slipper for værkstedsregninger, da leasingfirmaet står for både service og garanti på den leasede bil. På den måde undgår du som virksomhedsejer eller arbejdsgiver at stå med trælse værkstedsregninger for uforskyldte problemer med bilen.

Du kan lease en el eller plugin-hybridbil op til 500.000 kr. uden at betale registreringsafgift – Har din virksomhed en målsætning om at være grønnere, bliver det fra den 1. juli 2021 muligt at vælge elbiler med en pris op til 500.000 kr. uden at betale registreringsafgift. Forinden var grænsen på 400.000 kr. Med andre ord er det blevet mere attraktivt at vælge miljøvenlige biler frem for konventionelle benzin- og dieselbiler. 

Bruges bilen udelukkende i erhvervsmæssige sammenhæng, er leasingydelsen 100 % fradragsberettiget, da virksomheden kan trække momsen. Det vil sige, at du kun bliver beskattet, når leasingbilen stilles til rådighed for en medarbejder uden for arbejdstiden til private sammenhænge – såkaldt fri bil

Vær opmærksom på, om du har fri kilometertal, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse, hvis det indgår i leasingkontrakten, hvor mange kilometer du må køre om måneden. Dette kan nemlig ende ud i ekstra omkostninger. Derfor er det ideelt at gå efter en kontrakt med fri kilometertal, hvis kilometerne ikke kan fastlægges på forhånd. Desuden betyder fri kilometertal, at du kan køre så meget i bilen, som du har lyst til, uden at skulle betale mere i omkostninger eller skat.