Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Er du stadig afhængig af rugbrødsmotoren for at få fart på cyklen?

Så er det vist på tide at indkalde forstærkning fra en elmotor, og med den nye Urbanglide M1 elcykel fra danske Innoliving får du ekstra krudt i stængerne uden at få tømt lommerne.

Her i artiklen kigger vi nærmere på den skarpe elcykel, og du får lige en video til at begynde med, hvor du får det forkromede overblik.

SE MERE HOS INNOLIVING

25 km/t uden sved på panden

Hvis du allerede har prøvet en elcykel, kender du udmærket de fordele, der følger med elektrificeringen. Hvis du endnu ikke har prøvet en elcykel, så er det en helt ny verden, der pludselig åbenbarer sig for dig.

Jeg bor selv i København, hvor cyklen er mit primære transportmiddel, og nu har jeg haft el med på turene i et par år. Det gør bare det hele lettere med transport af ungerne til og fra institutionerne.

Det vil du også opleve, når du springer på nakken af en Urbanglide M1 elcykel.

Den indbyggede motor på 250W leverer masser af kraft, og den hjælper dig hurtigt op på de tilladte 25 km/t. Ja, loven dikterer, at elmotoren slår fra, når speedometeret viser 25 km/t, og det er helt i orden, for der er ingen grund til at køre hurtigere. Det skal jo også være sikkert.

Til gengæld er det fedt, at elmotoren får dig hurtigt op på den tilladte hastighed uden at kværne benene, og det mærker du især, hvis du har en barnestol bagpå cyklen. Det er en ren fornøjelse med de ekstra motorkræfter. Det betyder også, at du kører længere ture, fordi din rækkevidde simpelthen er forøget betragteligt.

SE MERE HOS INNOLIVING

Innoliving Urbanglide M1 Elcykel

Ligner en ganske almindelig cykel

Hvis du ikke lige vidste det, er det faktisk svært at se, at Urbanglide M1 er en elcykel.

Batteriet er nemlig gemt af vejen i stellet, mens selve motoren sidder i kranken på baghjulet, og det giver et stilrent design. Der er faktisk intet unødvendigt på cyklen, og det er med til at holde vægten nede på 18 kilo – heraf 4 kilo til selve batteriet. Det kan du selvfølgelig tage med dig, når der skal strøm på dyret, og det tager mellem 4-6 timer for en fuld opladning, som giver en rækkevidde på op til 80 kilometer.

Jeg synes, det er fedt, at den ikke skriger elcykel og i stedet ligner en ganske almindelig en af slagsen. Og den lave vægt gør det jo også lettere at slæbe den med i toget eller metroen, mens det også letter arbejdet med at få den båret op på 3. sal, hvis du bor i lejlighed.

Det gør også elcyklen til den perfekte makker til bykørsel. Og så gør den lave vægt jo også, at det ikke er verdens undergang, hvis du skulle løbe tør for strøm. Rugbrødsmotoren kan sagtens klare ærterne på egen hånd – selvom det selvfølgelig er bedre med elmotoren.

SE MERE HOS INNOLIVING

Innoliving Urbanglide M1 Elcykel

Lækre detaljer til hverdagen

Med den indbyggede cykelcomputer kan du holde øje med alt fra fart til batteristatus, og du får det hele præsenteret på en stor skærm direkte på styret. Ja, det skal man jo have, men med Urbanglide M1 får du overblikket på en lækker måde.

Elcyklen er generelt gennemtænkt med stærke materialer som Tektro-skivebremser til at gøre nedbremsningen knivskarp, mens der også er Shimano-gear til at få det hele til at glide så glat som muligt. Batteriet er fra Samsung, og du kan altid se den aktuelle batteristatus ved at trykke på selve batteriet, hvor fire lysdioder holder dig opdateret.

Når du lægger det hele sammen, så får du faktisk virkelig meget for skillingerne. For eksempel:

– Aftageligt batteri

– Letvægts cykel på kun 18 kilo

– Skandinavisk og stilrent design

– Kvalitets komponenter

Så er det egentlig lige meget, om du endnu ikke har prøvet en elcykel eller er garvet elcyklist. Urbanglide M1 får dig sikkert frem i god stil, og når først du har prøvet en elcykel, vil du aldrig undvære den.

SE MERE HOS INNOLIVING

Innoliving Urbanglide M1 Elcykel