Du har sikkert hørt om energirenovering? Det har været på manges læber de sidste par – og det med god grund! Der er nemlig rigtig mange fordele ved en energirenovering og rigtig få ulemper. Først og fremmst hjælper det på pengepungen, men du skåner tilmed også miljøet oveni hatten.

Der er dog flere ting, man skal være klar over, når man kaster sig ud i et så omfattende tiltag – vi guider dig.

Overvejelser inden du går i gang

Selvom det kan være tillokkende bare at kaste sig ud i den helt store energirenovering, er der nogle overvejelser, du skal gøre dig inden.

Du skal blandt andet undersøge, hvilket energimærke din bolig har nu. Det nytter nemlig ikke så meget at energirenovere, hvis din bolig allerede er rigtig godt isolerende. Der skal som altid være et behov.

Noget andet du skal tænke over, er din nuværende boligsituation. Hvis du energirenoverer, sidder du lidt i det. Det er ikke noget med, at man pludselig kort tid efter, flytter et andet sted hen. Du energirenoverer din bolig for at blive boende i rigtig lang tid.

Hvis du ikke er klar til det, men gerne vil have en energioptimeret bolig, skal du virkelig overveje om, det ikke er ved at være på tide at flytte. Hvis du ræsonnerer dig frem til, at det er tilfældet, er det en rigtig god ide at tilknytte en boligadvokat. En boligadvokat der kan varetage dine interesser som køber og som har styr på de forskellige elementer omkring købsprocessen. Elementer som skødeskrivning, tinglysning og så videre.

Derudover skal du undersøge markedet for den bedste byggeentreprenør for dig. En byggeentreprenør der både er billig og kompetent. Det kunne for eksempel meget vel være Baltic Workforce, der er kendte for deres gode arbejde og meget billige priser.

Hvad kan jeg renovere?

Der er selvfølgelig mange muligheder indenfor energirenovering, men der er selvfølgelig også tiltag og projekter, der oftest virker mere effektive end andre.

Hertil kan der nævnes et tiltag som en hulmursisolering. Ligesom navnet antyder er en hulmursisolering en isolering af hulrummet mellem yder- og indervæggen. Dette rum er i gamle huse og bygninger rigtig dårlig isoleret, hvorfor der hele tiden siver varm luft ud af bygningen. I forhold til hvad rigtig mange forestiller sig tager en hulmursisolering ikke meget mere end en lang eftermiddag at færdiggøre. Det er en af de mest effektive energirenoveringstiltag.

I forlængelse af en hulmursisolering og en generel forbedring af bygningens facade, kan du også overveje at udskifte vinduer og døre. Disse elementer er tit de svage led i en dårlig isolering. Ved at udskifte dem kan du komme rigtig meget af den spildte energi til livs, sænke dit energiforbrug, spare penge og forbedre miljøet.

Finansiering af din energirenovering

En af de rigtig gode ting ved en energirenovering er de fordelagtige finansieringsmuligheder. Hertil har du nemlig et hav af muligheder.

Først og fremmest er der rigtig gode forudsætninger for at låne penge i banken og i realkreditinstitutter, når du energirenoverer. Tommelfingerreglen lyder på, at renten er billigst i institutterne, men oprettelsesgebyret deraf også er højere. Man siger, at man skal vælge banken, hvis det man låner er mindre end 250.000 kroner, hvorimod institutterne er fordelagtige, hvis man låner er mere.

Derudover kan du søge om tilskud hos diverse energiselskaber. Dette bør ikke være en særlig kompliceret proces og vil alligevel give en god sjat på kistebunden. Du kan også prøve at søge om håndværkerfradrag. Gennem et håndværkerfradrag kan du spare op mod 15.000 kroner, hvilket må siges at være et betydeligt beløb