Drømmer du om at se din yndlingsbog, og gruer du for, at filmudgaven er for overfladisk, så skal du nyde den trend, der verserer lige nu. Bøger laves til tv-serier, og det er populært som aldrig før. Her får du 3 tilfælde, hvor en bog er blevet til en populær tv-serie.

American Gods – af Neil Gaiman

I American Gods følger vi Shadow. Han er lige blevet løsladt fra fængslet efter 3 år bag tremmer. Hans elskede Laura er død få dage forinden, og på vej til hendes begravelse møder han den mystiske Mr. Wednesday, som ansætter ham, og sammen tager de på et noget specielt roadtrip gennem USA. Som historien udfolder sig, indser Shadow, at han står lige midt i et opgør blandt guder. Gamle guder imod moderne guder. Neil Gaiman er kendt for at skrive særdeles farverigt, og her er American Gods bestemt ingen undtagelse. Og har du set nogle af tv-seriens afsnit (fx via Amazon Prime), så ved du, at Gaiman også har haft en finger med i dét projekt. Tv-serien er god, men denne skribent synes alligevel bedre om bogen.

Køb American Gods som bog her

 

The Handmaid’s Tale – af Margaret Atwood

Denne historie tager udspring i republikken Gilead efter USA’s sammenbrud. Vi følger Offred, som i dette nye samfund er en handmaid. Hendes funktion er at stille sin krop til rådighed, så det ægtepar der huser hende kan få et barn. Hun er i bund og grund en slave med ét formål, men indvendig drømmer hun om frihed, sin mand og sin datter. Serien kan du se på HBO Nordic, men bogen er mindst lige så fantastisk. Og skræmmende. Ikke mindst når vi ser på USA’s tilstand her i 2017.

Køb The Handmaid’s Tale som bog her

 

Sherlock (Holmes) – af Sir Arthur Conan Doyle

I 2009 var der ingen, der var på direkte fornavn med Sherlock Holmes og hans kompagnon Dr. John Watson. Men året efter kom serien Sherlock på BBC. Denne gang var historierne om Sherlock Holmes’ bedrifter opdateret til nutiden, og denne tilgang til de klassiske historier var et friskt pust. Og så var man særdeles heldige med castingen af de to hovedpersoner. Dr. Watson blev spillet af Martin Freeman. Ved seriens begyndelse var han kendt for bl.a. A Hitchhiker’s Guide To The Galaxy og den engelske udgave af The Office. Benedict Cumberbatch var ikke et kendt navn dengang, men hovedrollen som Sherlock Holmes katapulterede ham ind i Hollywoods elite, hvor han bl.a. er Dr. Strange i MARVEL’s filmunivers, og har portrætteret Alan Turing, som var manden der knækkede Nazitysklands kodemaskine, Enigma. I dag er der formentlig flere, der kalder denne duo for Sherlock og John end Holmes og Watson. Serien finder du på Netflix. Bøgerne af Sir Arthur Conan Doyle er udødelige klassikere i britisk kulturhistorie, og kan du lide britiske krimier, er disse historier et must.

Køb bøger om Sherlock Holmes her

 

Men hvor er Game of Thrones?

Og nu tænker du så: ”Hvor er Game of Thrones”? Denne serie – i både bogform og som tv-serie – er så populær, at vi tænkte at du nok har set eller læst den. Eller måske endda begge dele?

Har du ikke set Game of Thrones endnu, så finder du den på HBO Nordic, og bøgerne – også de øvrige bøger nævnt i artiklen – finder du hos bogreolen.dk